Meghan Markle obiskala šolo, v kateri se je zgodil strelski pohod

Magazin 27. Maj 202213:45 0 komentarjev
Meghan Markle
Profimedia

Meghan Markle se je poklonila žrtvam strelskega napada na teksaški osnovni šoli, v katerem je življenje izgubilo 19 mladih učencev in dva učitelja.

Vojvodinja Susseška je pred šolo Robb v mestu Uvalde k spominskemu obeležju položila šopek belega cvetja in se z minuto molka poklonila žrtvam, ki so umrle pod streli 18-letnega Salvadorja Ramosa. Tiskovni predstavnik vojvodinje Susseške je sporočil, da je Meghan Markle to storila kot mati, da bi izrekla svoje sožalje in osebno podporo skupnosti, ki doživlja nepredstavljivo žalost.

Najstnik je oblečen v neprebojni jopič z avtom trčil v jarek blizu šole, nato pa, potem ko je šel mimo organov pregona, vstopil v učilnico, se zaklenil noter ter ubil 21 ljudi.

Meghan Markle
Profimedia

Leta 2019 sta se Meghan in princ Harry, ki trenutno živita v Montecitu v Kaliforniji poklonila žrtvam terorističnega napada v Christchurchu na Novi Zelandiji, kjer je umrlo 50 ljudi, mnogo je bilo tudi poškodovanih, ko je strelec začel streljati na dve mošeji. Pred novozelandsko ambasado v Londonu sta pustila rože skupaj z listkom, na katerega je Meghan zapisala: “Najino najglobje sožalje. V mislih sva z vami.” Princ Harry je tudi dopisal besedo Arohanui, ki v prevodu pomeni najboljše želje.

Par je preko svoje fundacije Archewell Foundation, ki sta jo ustanovila leta 2020, podprl prizadevanja za spopadanje s pandemijo covida-19 in svojo pozornost usmeril na gibanje Black Lives Matter in boj za rasno pravičnost.

Tudi drugi zvezdniki so izrazili sožalje in jezo. Igralec Matthew McConaughey, ki izvira iz Uvaldeja je zapisal: “Še enkrat smo tragično dokazali, da nismo odgovorni za pravice, ki nam jih zagotavljajo naše svoboščine.” Pevka Taylor Swift je tvitnila: “Polna besa in žalosti in čisto zlomljena zaradi umorov v Uvaldeju.” Igralec Chris Evans je jezno napisal: “Dovolj je!”, Selena Gomez pa je zapisala: “V moji domači državi Teksas so bili ubiti učenci, medtem ko so preprosto poskušali pridobiti izobrazbo. Učiteljica je umrla med opravljanjem svojega dela; neprecenljivo, a žal premalo cenjeno delo. Če otroci v šoli niso varni, kje so varni?” LeBron James pa je na tvitterju zapisal, da je dovolj. “Preprosto mora priti do spremembe!”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!