Meghan Markle praznuje 41. rojstni dan

Magazin 04. Avg 202206:50
Delite:

Meghan Markle, vojvodinja Suseška, praznuje prvo leto svojega petega desetletja, rodila se je 4. avgusta 1981 v Los Angelesu. Žena britanskega princa Harryja je humanitarna delavka in ameriška igralka.

Meghan Markle se je rodila in odraščala v Los Angelesu v Kaliforniji in se identificira kot mešane rase. Njena starša sta se razšla, ko je bila stara dve leti, ločila pa štiri leta pozneje. Njen oče, Thomas Markle starejši, je delal kot direktor fotografije in luči za televizijske nadaljevanke, med drugim tudi pri nanizanki Married … with Children. Zato je Meghan kot otrok občasno obiskovala prizorišče televizijske serije. Med odraščanjem se je sicer odtujila od očeta, ima pa tesen odnos s svojo mamo, Dorio Ragland. Vzgojena je bila kot protestantka, vendar je obiskovala katoliško šolo za dekleta. Leta 1999 je bila Markle sprejeta na Northwestern University (NU) v Evanstonu v Illinoisu, kjer si je po prvem letniku zagotovila pripravništvo kot nižja tiskovna predstavnica na ameriškem veleposlaništvu v Buenos Airesu, domnevno s pomočjo svojega strica Michaela Markla, in takrat celo razmišljala o politični karieri. Leta 2003 je diplomirala iz gledališča in mednarodnih študij. V mladosti je delala v lokalni trgovini z zamrznjenim jogurtom, pozneje pa kot natakarica in varuška. Že takrat je sodelovala tudi v številnih dobrodelnih projektih.

meghan markle
Foto : Profimedia

Kot pravi Meghan, je imela na začetku igralske kariere nekaj težav pri pridobivanju vlog, zato se je med drugim preživljala kot kaligrafinja in poučevala knjigoveštvo. Njen prvi nastop je bila majhna vloga medicinske sestre v epizodi dnevne telenovele General Hospital, pri kateri je njen oče delal kot režiser luči. Imela je tudi manjše gostujoče vloge v televizijskih oddajah Century City (2004), The War at Home (2006) in CSI: NY (2006). V manjših vlogah se je pojavila v filmih Superžur (Get Him to the Greek), Ne pozabi me (Remember Me), ki ga je produciral njen takratni partner Trevor Engelson, in Politična kuhinja (The Candidate) leta 2010 ter v filmu Kako se znebiti šefa? (Horrible Bosses) leta 2011. Za vlogo v filmu Remember Me je prejela 187.000 dolarjev, za vlogo v kratkem filmu The Candidate pa 171.429 dolarjev. Julija 2011 se je pridružila zasedbi televizijske nanizanke Nepremagljivi dvojec (Suits), pri kateri je sodelovala kar 7 sezon. Njen lik, Rachel Zane, je sprva pomočnica pravnika, ki sčasoma postane odvetnica. To je gotovo njena najuspešnejša vloga, za katero je revija Fortune ocenila, da je bila plačana 50.000 dolarjev na epizodo.

Foto : Profimedia

Markle in ameriški filmski producent Trevor Engelson sta postala par leta 2004 in se poročila v Ocho Riosu na Jamajki 10. septembra 2011. Ločila sta se po približno 18 mesecih. Njena naslednja zveza s kanadskim slavnim kuharjem in restavratorjem Coryjem Vitiello se je končala maja 2016 po skoraj dveh letih. Julija 2016 je Marklova začela razmerje s princem Harryjem, vnukom kraljice Elizabete II. Septembra 2017 sta se Meghan in princ Harry prvič skupaj pojavila v javnosti, in sicer v Torontu na igrah Invictus Games, katerih pokrovitelj je Harry. Zaroko Meghan Markle s princem Harryjem je 27. novembra 2017 naznanil Harryjev oče Charles, princ Walesa. Britanski mediji so to objavo pozdravili z navdušenjem. Markle je nato napovedala, da se bo umaknila iz igralstva in da namerava postati britanska državljanka.

meghan markle
Foto : Profimedia

Poročni obred je potekal 19. maja v kapeli svetega Jurija na gradu Windsor. Njeno poročno obleko je oblikovala britanska oblikovalka Clare Waight Keller. Po poroki sta vojvoda in vojvodinja živela v Nottingham Cottage na ozemlju Kensingtonske palače v Londonu, pozneje pa sta se preselila v Frogmore Cottage v domačem parku gradu Windsor. Meghan je 6. maja 2019 rodila sina Archieja Mountbatten-Windsorja. Pisarna vojvode in vojvodinje Susseških se je preselila v Buckinghamsko palačo in uradno zaprla 31. marca 2020, ko sta se umaknila od uradnih kraljevih obveznosti. Po nekaj mesecih v Kanadi in Združenih državah je par junija 2020 kupil hišo na nekdanjem posestvu Riven Rock v Montecitu v Kaliforniji, kjer imata v lasti kokošnjak s kokošmi, rešenimi s tovarniške farme. 4. junija 2021 se jima je rodila še hčerka Lilibet Mountbatten-Windsor.

meghan markle
Foto : Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar