Mesečni horoskop za januar 2023: Opuščanje starih zamer

Magazin 02. Jan 202306:45
mesečni horoskop
Foto: Profimedia

Prvi mesec v novem letu prinaša prijetne energije, nekaterim znakom pa tudi zaključke odnosov, ki jim niso več pisani na kožo. Preverite, kakšne so napovedi za vaš znak.

Oven

Izbirali boste ljudi, ki so vam blizu, izogibali se boste tistim, ki niso na vaši valovni dolžini. Občasno boste v začetku januarja morda nervozni, vendar boste našli rešitev. Iskali boste nekaj, kar bi vam pomagalo pri obvladovanju uma ali težav, ki vam jih povzročajo drugi. Sredi januarja boste bolj zadovoljni, saj se bo vse kar vas obdaja odvijalo tako, kot si boste želeli. Nekaj se boste morali odločiti, vendar si boste vzeli čas za premislek. V zadnjih dnevih januarja bo prijetno, saj se bo energija usmerila k bolj sproščenemu ljubezenskemu življenju. Za samske pa je druga polovica januarja pravi čas, da se odprete novim osebam.

Bik

V začetku januarja se boste posvetili čiščenju starih zamer, stanovanja, pisarne in spiska svojih prijateljev. Bodite previdni, da ne pride zaradi direktnosti do kakšne zamere. Vse se vam bo dogajalo z določenim namenom, zato bodite kar se da budni. Na čustvenem področju se boste sredi meseca znebili negativne energije ter našli dobro plat ljubljene osebe. Vse stvari, ki se bodo v zadnjih dneh januarja, ko vas bo spremljalo Sonce v vodnarju odvijale, se vam bodo zdele veliko lažje izvedljive kot v preteklem obdobju. Zaradi denarja pa se nikar preveč ne obremenjujte.

Dvojčka

V začetku januarja pričakujte pozitiven kompliment, ki bo dvignil stopnjo zadovoljstva. Nikar se ne ustavljajte preveč, saj si lahko izborite čudovite priložnosti, ki v prihodnje prinašajo urejen bančni račun. Zdravje vam bo odlično služilo, odločili se boste za dieto, ki bo tokrat obrodila sadove, saj vas bo v ozadju zasledoval občutek, da morate povečati svojo stopnjo privlačnosti pri nasprotnem spolu. Izkušnje, ki ste si jih nabrali v zadnjem času vam bodo razširile obzorje in pripomogle, da se boste v zadnjih dneh januarja, ko se lahko nekaj močno zakomplicira znašli s svojim iznajdljivo naravnanim pristopom.

Rak

Povečan ego bo v začetku januarja, ko vam bo godila energija Sonca v kozorogu odstranil ovire, ki so vam v preteklem obdobju onemogočale sproščeno delovanje. Sedaj je pravi čas, da se začnete živeti tako, kot si vi želite in ne tako kot od vas pričakujejo drugi. Za romantiko bo bolj malo časa, saj vam bodo vse ostale stvari bolj pomembne. Ne pričakujte v zadnjem delu januarja rezultatov, dokler ne bo nastopil pravi trenutek. S svojo potrpežljivostjo boste pomagali tudi tistim, ki so vključeni in so še bolj nestrpni od vas. Obdržite optimističen pogled na svet tudi v zadnjih dneh meseca, ko se bodo določene zadeve obrnile v nejasno smer.

Lev

Nikar v začetku januarja ne dopustite, da nekdo manipulira z vami, saj lahko padete globoko. Denarja vam ne bo primanjkovalo, saj ste si v zadnjem obdobju naredili precejšnjo zalogo, poleg tega vas vodi zrel pogled na finance. Tudi v domačem okolju ste lahko brez značilnega občutka slabe vesti, tudi če morate glede določene zadeve še počakati. Zadnji dnevi januarja pa vam bodo zaradi energije vodnarja še bolj pisani na kožo, zaživeli boste v vseh pogledih. Od radosti boste uživali v obilju svojih energij, ki vas bodo vodile k temu, da se boste počutili igrivi ter pripravljeni na zanimive dogodivščine.

Devica

Zavedate se, da je potrebno stvari in probleme rešiti čim prej, ter da vas lahko vsak večji izdatek drago stane. Vse to vas bo prisililo v intenzivno razmišljanje o prihodnosti. Če želite v prihodnosti doseči uspeh, boste morali nekatere stvari podrediti karieri. Pojavi se lahko tudi nekaj slabega počutja. Morebitne psihične in fizične spremembe zaupajte osebi, ki vas vedno preseneti z dobrim predlogom. V ljubezenskem odnosu boste v zadnjem delu januarja nekoliko nesigurni vase in v svoja čustva. Potrebno bo narediti nekaj sprememb, da se ponovno približate sreči. Morda boste morali narediti prvi korak.

Tehtnica

V prvi polovici januarja se boste z energijo Sonca v kozorogu ukvarjali predvsem s poslovnimi zadevami. Na delovnem mestu vam nekdo od sodelavcev precej zavida in vam ni najbolj naklonjen. Časa, da bi vse to samo opazovali ob strani, ne bo več. Na ljubezenskem področju se bodo v sredini januarja vrstile situacije, ki vam ne bodo najbolj všeč, kljub temu jih skušajte razčistiti. Čeprav boste polni dobrih idej, vse skupaj ne bo potekalo ravno po vaših načrtih. Vsaka malenkost bo proti koncu meseca odvrnila vašo pozornost, vsak izgovor vam bo prišel prav, da se obveznosti lotite pozneje, prednost boste dajali druženju. Tokrat se boste brez zadržkov podali v nekaj.

Škorpijon

Glede zasebnih in čustvenih zadev natanko veste, kaj si želite, in to boste v začetku januarja tudi izpostavili. Prijetni dnevi bodo hitro bežali mimo vas, zato se dobro organizirajte, da namenite čas vsem, ki so vam blizu. V resnih razmerjih lahko pride do hladnosti in zadržanosti v odnosih. Nikar se po nepotrebnem ne obremenjujte z nastalo situacijo, saj se bo rešila sama po sebi. Lažje psihične motnje bodo v zadnjih januarja prisotne na vsakem koraku. Prihaja polno skrbi, še posebej pri tistih, ki se že nekaj časa nahajate v poslovnem kaosu. Zadeve vam bodo uhajale iz rok, vendar se boste na koncu znašli.

Strelec

V prvih dneh januarja boste deležni posebnih, novih priložnosti, ki so se že nekaj časa umikale od vas. Pazite pa, da ne boste pretiravali z izstopanjem, saj bi si s takšnim načinom zbrali več sovražnikov kot prijateljev. Misli bodo najbolj zbrane na sredini januarja, takrat boste razmišljali tudi o nadgradnji na poslovnem področju. Z idejami vam bo pomagal tudi nekdo, ki vas opazuje že dlje časa, pa ga do sedaj niste spustili blizu. Zadišale vam bodo športne dejavnosti, približali se boste želenemu cilju, poleg tega boste tudi analizirali manj kot običajno. Nepravi pristop lahko v zadnjih dneh januarja povzroči manjši kaos na ljubezenskem področju, saj bodo vaše reakcije direktne.

Kozorog

V začetku januarja boste malce ogroženi na finančnem področju, saj bo neko nakazilo zamujalo, kar lahko prekriža vaše načrte. Vztrajno se boste lotili razčiščevanja situacij, ki vas begajo že nekaj časa in si jih preprosto ne znate razlagati. Nekaj vas bo usmerilo v bolj hitre in spontane reakcije. V drugi polovici januarja bo vse skupaj lažje in enostavneje. Deležni boste ljubezni in pozornosti. Imeli boste dovolj motivacije, da si zgradite nove načrte in vanje vključite svojo povišano mero kreativnosti ter iznajdljivosti, ki vam jo bo tokrat marsikdo zavidal. Zanesite se predvsem nase. Bodite budni in prilagodljivi.

Vodnar

V januar stopate navdušeni in osvobojeni, dogodki, ki se bodo vrstili, vam lahko povečajo samozavest in vzbudijo nove navdihe, proti katerim se boste z veseljem pomikali. Poleteli boste iz svojega oklepa, ki je nastal kot rezultat vaših omejitev. Kreativnost vam bo pomagala, da se boste osvobodili blokad in čutili v sebi čudovito ravnovesje. Tudi na čustvenem področju se vam obetajo lepe energije in zlahka boste vnesli v partnerski odnos nekaj optimizma in razumevanja. Samskim se konec januarja obeta zanimivo obdobje. Z odprto komunikacijo se boste lahko soočili z zlobnimi jeziki in jih utišali. Veliko bolj kot zunanje spremembe bodo za vas koristne tiste notranje.

Ribi

Odprt odnos vam prinaša v začetku januarja pogum in zadovoljstvo. Tudi samozavesti vam ne bo primanjkovalo, zato boste pravi magnet za pripadnike nasprotnega spola. Le odločiti se boste morali, saj bo izbira tokrat pestra. Čeprav boste zmedeni in nesigurni vase, se vam v sredini meseca nakazujejo odlične možnosti za napredek. Projekti, ki so bili v spečem stanju se bodo začeli prebujati. Dobili boste goro kreativnih zamisli, potrebno jih bo le še udejanjiti. Če se nahajate v partnerskem odnosu bo za vas zaključek januarja več kot čudovit, saj boste začutili iskreno ljubezen in varnost, ki je za vas ogromnega pomena. Samski boste kot metuljček, ki leta od cveta do cveta.

Pripravil: Horoskop.si