Monaški princ Andrea Casiraghi: Nekoč razvpiti ”žurer”, danes vzoren oče

Magazin 14. Sep 202120:30
Andrea Casiraghi
Profimedia

Sin monaške princese Caroline, Andrea Casiraghi, je nekoč polnil naslovnice tabloidnih medijev, danes pa živi mirno družinsko življenje, daleč od nočnih klubov in razvpitih zabav.

Monaški princ Andrea Casiraghi je imel komaj šest let, ko je njegov oče Stefano Casiraghi doživel tragično pomorsko nesrečo. Stefano je bil velik ljubitelj hitrosti, predvsem pa je oboževal prestižne jahte. Mož monaške princese Caroline je oboževal svoj katamaran Piont di Piont, s katerim je večkrat dirjal ob obali Saint Jean Cap Ferrata, a žal je bilo leta 1990 njegovo dirkanje usodno, saj je silovito udaril v morski val, ki je bil zanj usoden. Čeprav je reševalna služba hitro prispela na kraj nesreče, je bilo za Stefana že prepozno, saj so bile posledice nesreče preveč hude.

Boleče otroštvo po izgubi očeta

Andrea je tako že v ranem otroštvu doživel izjemno bolečino, saj je svojega očeta neizmerno pogrešal, obenem pa je kar naenkrat postal tisti, ki je moral z mamo Caroline bdeti nad mlajšo sestro Charlotte in mlajšim bratom Pierrom, sam pa je poskušal v javnosti ves čas skrivati solze, saj kazanje čustev za kraljeve glave v javnosti ni primerno.

Po tej veliki tragediji se je Caroline z otroki oddaljila od monaške kneževine in svoj mir našla v Saint Remyju de Provence. Družina je tam živela povsem normalno družinsko življenje, otroci pa so hodili v običajno šolo.

Čeprav je Andrea četrti v vrsti za naslednika, za svojim stricem Albertom ter njegovima otrokoma in svojo mamo Caroline, se danes 36-letni princ ne želi veliko družiti s pripadniki visoke družbe v Monaku. Od časa do časa se sicer pojavi na kateri od dobrodelnih prireditev, nikoli pa ne zamudi plesa rož, ki ga je leta 1954 začela njegova babica, princesa Grace Kelly.

Nočnim zabavam se ni mogel upreti

Danes Andrea velja za mirnega družinskega človeka in vzornega očeta, a ni bilo vedno tako. Bil je velik ljubitelj ekstremnih športov in tako kot njegov oče tudi sam ljubitelj hitrosti. Policija ga je leta 2011 ujela, ko je na avtocesti drvel s hitrostjo več kot 200 kilometrov na uro in mu za nekaj mesecev vzela vozniško dovoljenje. Andrea je zaradi tega incidenta pristal na naslovnicah vseh rumenih medijev, tudi sicer pa je bil velika tarča paparacev, ki so mu sledili na vsakem koraku.

Po poroki se je povsem umiril

V mladih letih se je rad družil z monaško smetano, užival je na zabavah, v nočnih klubih, se opijal s prijatelji, tabloidi pa so bili polni zgodbic o razvratnem princu. Na eni od zabav je spoznal tudi soprogo Tatiano Santo Domingo, ki izhaja iz ene od najbolj bogatih kolumbijskih družin, ki ima v svoji lasti tudi televizijski kanal ter letalsko družbo in telefonsko družbo.

V zakon sta stopila leta 2013, ko sta se civilno poročila v Monaku, nato pa sta si leta 2014 večno zvestobo prisegla v cerkvi v Švici. Njuna poroka je bila naravnost pravljična, Tatiana pa je bila oblečena v Valentinovo poročno obleko, v kateri je bila videti kot prava princeska. Okoli sto povabljencev jima je moralo obljubiti, da na poroki ne bodo fotografirali, zato je njuna poroka vse do danes ostala precej skrivnostna.

Danes je Andrea oče treh otrok, ki se zelo izogiba medijev, saj želi, da bi imeli njegovi trije otroci normalno otroštvo, brez odvečnega medijskega pompa. Z družino je osem let živel v Londonu, daleč od medijskih luči, kjer je njegova žena gradila kariero in se posvečala svoji blagovni znamki. Zdi se, da so dnevi zabav in nočnega življenja mimo, saj je danes zelo vzoren in umirjen oče, ki v ničemer ne spominja na nekdanjega ”žurerja”.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje