Morda ste nekaj posebnega: katero je najredkejše horoskopsko znamenje

Magazin 15. Avg 202305:47 3 komentarji
samozavest, drugačnost, posebnost, samozavestna ženska
PROFIMEDIA

Ste se že kdaj vprašali, katero horoskopsko znamenje je najredkejše? Tudi če se niste, smo našli odgovor na to vprašanje.

Če vam povemo, da je to znamenje, katerega element je ogenj in katerega lastnosti naj bi bile tveganje, neverjetna iskrenost in neposrednost, boste nekateri že morda ugotovili, da gre za strelca.

Kot kažejo podatki o rojstnih dnevih prebivalcev Slovenije na spletni strani Statističnega urada Republike Slovenije, je najmanj prebivalcev naše države rojenih proti koncu leta, v drugi polovici novembra in prvi polovici decembra, kar se skoraj popolnoma natančno ujema z obdobjem, ki pripada strelcu.

Malce površen izračun pokaže, da je v tem času rojenih okoli 160.000 prebivalcev Slovenije. Podatki na strani statističnega urada se sicer nanašajo na stanje 1. januarja letos.

In katero je znamenje, v katerem je rojenih največ Slovencev?

To je tehtnica, zračno znamenje, ki velja za najbolj uravnoteženo zodiakalno znamenje, piše horoskop.si. Tehtnica vlada obdobju od 23. septembra do 23. oktobra in tudi tukaj se podatki o največ rojenih prebivalcih in obdobje tehtnice skoraj natančno ujemajo.

Morda je zanimivo tudi to, da obdobje tehtnice približno sovpada z devetimi meseci po novem letu. Vam to daje kaj misliti? Devet mesecev oziroma poprečno 280 dni traja človeška nosečnost. In 280. dan v letu pade na 6. oziroma 7. oktober (v prestopnem letu), ki je v znamenju tehtnice. Ali bi lahko rekli, da je tako velik del Slovencev “plod” božično-novoletnega veseljačenja? Mogoče.

In ko smo že pri novem letu … Po statističnih podatkih ima na 1. januarja rojstni dan največ Slovencev, najmanj pa (izvzemši 29. februar, ki se pojavi vsake 4 leta) dan prej, na Silvestrovo oziroma 31. decembra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje