Moški zaradi strahu pred ženskami že 55 let ni zapustil svoje hiše

Magazin 26. Okt 202305:50
Kalikste Nzamvita
Foto: Afrimax English/YouTube/Zajem zaslona

V Ruandi živi moški, ki se je pred pol stoletja zaprl v svoj dom in ga od takrat zapustil le redkokdaj. Razlog za življenje v osami? Danes 71-letni moški se na smrt boji žensk.

Moški iz Ruande že 55 let živi v izolaciji in doma skoraj ne zapušča. 71-letni Kalikste Nzamvita v majhnem domovanju, obdanim z visoko ograjo, že od 16. leta kuha, spi in se kratkočasi.

Razlog za dolgotrajno izolacijo je, kot piše N1 Sarajevo, gospodov velik strah pred ženskami, ki se jim želi na tak način izogniti. Čeprav nikoli ni bil uradno diagnosticiran, Nzamvita najverjetneje trpi za ginofobijo. Gre za redko fobijo, ki jo zdravniki opisujejo kot “iracionalen strah pred ženskami”.

Da se boji žensk, je Nzamvita priznal tudi v pogovoru za YouTubov kanal Afrimax TV. Kot je dejal, se je v hišo zabarikadiral zato, da se mu ženske ne bodo mogle približati.

Blizu ne spusti niti sosedov, ki mu skušajo pomagati. “Z nami noče govoriti. Ko mu želimo podariti kakšno stvar, mu jo od daleč vržemo pred hišo, saj ne dovoli, da bi se mu približali,” je povedal eden od sosedov.

Odmaknjeno in osamljeno življenje med štirimi stenami v skromnih razmerah se sliši zelo pusto, vendar je Nzamvita z njim zadovoljen. “Tak način življenja mi povsem zadošča. Nikoli nisem razmišljal, da bi imel ženo, in to mi je povsem v redu,” je moški, ki v osami živi že pol stoletja, povedal za Afrimax TV.