Musk ni edini, kateri bogataši imajo še več otrok od soustanovitelja Tesle?

Magazin 06. Avg 202217:00 1 komentar
Elon Musk
Mike Blake/REUTERS

Pred kratkim je na dan prišla vest, da je Elon Musk tudi oče dvojčkov, ki sta v svet prijokala novembra 2021. Njuna mati je Shivon Zilis, zaposlena v Muskovem novem podjetju Neuralink.

Poleg omenjenih dvojčkov ima Elon Musk še sedem otrok, le mesec za omenjenima dvojčkoma sta z nekdanjim dekletom Grims pozdravila hčerko.

Ustanovitelj podjetja Tesla ne skriva ambicij po tem, da bi število otrok še povečal, čeprav so številni v dvomih glede njegovega odnosa z njimi. Z otroki ima namreč le malo stika, zanje namreč skrbijo drugi, tudi sicer jim ne posveča dovolj svojega časa. ”Precej ironično je, če ne kar hipokritično, da Musk povzdiguje svoj očetovski model s tako zaničevalnimi družinskimi vrednotami,” je kritičen tudi Jeffrey A. Sonnenfeld s šole Yale School of Management.

Musk se pogosto hvali, da je eden redkih bogatašev s tako številčnim številom otrok, a Forbes je pred kratkim sestavil lestvico ameriških bogatašev, ki imajo še več otrok kot ustanovitelj Tesle.

Frank VanderSloot

Ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Melaleuca, ki se ukvarja z izdelavo prehranskih dodatkov in čistil, je odraščal v severnem Idahu. Že vse od najstniških let je goreč vernik, s prvo ženo ima šest otrok, z drugo pa kar osem. Vsega skupaj torej 14.

Frank VanderSloot
Profimedia

Farris Wilks

Velikan naftne industrije je prav tako goreč vernik pa tudi podpornik republikanske stranke. S soprogo imata kar 11 otrok.

David Duffield

Ustanovitelj podjetij s programsko opremo Workday in PeopleSoft je oče kar desetim. Skupaj s soprogo Cheryl sta tri izmed njih posvojila, poleg tega pa imata že sedem vnukov, štiri papagaje in štiri pse.

Jerry Moyes

Tudi soustanovitelj podjetja Swift Transportation, ki je svojo podjetniško pot začel z enim samim tovornjakom, s katerim je tovoril bombaž in jeklo med Arizono ter Kalifornijo, ima deset otrok.

Nelson Peltz

Peltz je prav tako oče desetih otrok, najbolj znana pa je brez dvoma Nicole, ki se je maja s tri dni trajajočim slavjem poročila z Brooklynom Beckhamom. Poroka je potekala kar na posestvu njenega očeta v Palm Beachu.

Nelson Peltz
Frank VanderSloot

Richard Schulze

Tudi milijarder Schulze, ustanovitelj podjetja Best Buy, ima kar deset otrok.

Fred Smith

Oče podjetja FedEx ima prav tako deset otrok, ki prihajajo iz dveh različnih zakonov. Njegov sin Richard naj bi z letošnjim letom prevzel vodenje podjetja.

Spremljajte N1 Magazin tudi naFacebooku
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.