Na kaj se morate opomniti, ko imate slab dan?

Magazin 06. Sep 202114:15 0 komentarjev
ženska
Profimedia

Opomniki za trenutke, ko ne boste našli motivacije in poti naprej.

Slabih dni ne morete preprečiti, slej ko prej vas bodo ujeli. Lahko pa vplivate na to, kako jih boste preživeli. Morda se bo že do kosila obrnilo na bolje in boste ugotovili, da vse le ni tako slabo.

Na slab dan si recite naslednje …

Reči NE je popolnoma v redu in sprejemljivo. Nihče ne pričakuje, da imate super moči in lahko naredite popolnoma vse. In ljudje večinoma ne bodo užaljeni ali jezni, ko jih boste zavrnili, ker imate že tako ali tako preveč dela. Poskusite!

Lepota in moč prideta od znotraj. Celo najboljši se ustrašijo nove situacije, govora pred množico, novega cilja. A se ne ustavijo, ampak se potrudijo premagati strah in se okrepiti. Opomnite se na vse pretekle uspehe, ki ste jih dosegli. Seveda ste dovolj močni tudi za to, kar vas čaka v tem trenutku. Še opomnik, ki ga potrebujete vsak dan: čudoviti ste!

Nikoli ne boste ustrezali vsem. Nemogoče je, da bi bile vaše odločitve všeč vsem okrog vas, niti vaša služba, način življenja, vrednote in cilji … Zato se osredotočite na osebe, ki so za vas pomembne. Upoštevajte njihova mnenja in nasvete ter se ne obremenjujte s tem, kaj bodo rekli drugi. Tako boste zamudili manj priložnosti, ki se drugače komu zdijo trapaste ali izguba časa.

Napake so del življenja. Ni človeka na Zemlji, ki ne bi delal napak. Razlika je samo v tem, kako se nanje odzovete: boste dopustili, da vas uničijo in vam vzamejo motivacijo, ali jih boste vzeli kot lekcijo in se česa naučili? Močni ljudje ne delajo manj napak od drugih, ampak jih izkoristijo v svojo korist.

Jutri je povsem nov, svež dan. Tako kot hitro minejo počitnice in lepi trenutki, mine tudi vse slabo. Že jutri boste lahko začeli znova, z veliko energije, skodelico dobre kave, novo mero optimizma in pripravljeni na vse, kar vas čaka. Kadarkoli vam bo težko, si recite, da ne bo trajalo večno. Čakajo vas lepši dnevi. Da se boste lažje spomnili, kaj vse še prihaja, si v koledar vpisujte tudi izlete, praznovanja, zmenke, druženja … Že ko boste prelistali rokovnik, boste boljše volje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!