Na zadnji strani čelade Mikaele Shiffrin je skrivno sporočilo

Magazin 24. Mar 202309:00
Mikaela Shiffrin
Profimedia

Letošnja smučarska sezona je minila v znamenju Mikaele Shiffrin, ki je najprej izenačila dosežek legendarnega Šveda Ingemarja Stenmarka, ki je zbral 86 zmag, nato pa ga je še prehitela za dve prvi mesti. Simpatična Američanka, ki je začela zmagovati že kot 17-letnica, pa ima kar nekaj manter, ki ji pomagajo v športnem in zasebnem življenju. Poseben napis pa nosi tudi na svoji smučarski čeladi, je pred dnevi povedala v oddaji Today Show.

Nad Mikaelo je navdušen tudi nekdanji rekorder Ingermar Stenmark, ki je Američanko zelo pohvalil: “Obožujem, kako smuča. Zasluži si rekord. Zmaguje tudi v hitrih disciplinah, česar jaz nisem zmogel. Rekel sem že in bom še ponovil: kot prva bo prišla do sto zmag v pokalu.” Dodal je še, da je skrivnost njenih uspehov stalnost: “Številni lahko smučajo zelo hitro na določenih odsekih, Mikaela pa to počne na celotni progi.”

Mikela shiffrin
Instagram

In prav hitrost je tista, na katero že od malih nog računa 28-letnica iz Kolorada. Na zadnji strani ima namreč že celo kariero napisane črke ABFTTB – Always be faster than the boys, kar v slovenščini pomeni Vedno bodi hitrejša od fantov. Kot je pojasnila smučarska zvezdnica na gostovanju v oddaji Today Show, gre za sporočilo trikratne ameriške olimpijke Heidi Voelker, ki je to sporočilo zapisala poleg avtograma, ki ga je namenila Shiffrinovi, ko je bila ta stara šest let. Kot najstnica je imela isti napis tudi na smučeh.

No, pred leti pa je črkam dodala še nekaj misli – Be Nice. Think First. Have Fun. (Bodi prijazna. Najprej pomisli. Zabavaj se.) In res smo lahko zadnje leto videli, da se je Mikaela začela močno zabavati, saj jo boste v cilju redko videli brez nasmeha. Zagotovo pa je veliko sreče v njeno življenje, predvsem po tragični očetovi smrti, prinesel tudi njen fant, tudi sam serijski zmagovalec, Aleksander Aamodt Kilde.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.