Najcenejša država za življenje? Karta za avtobus tri cente, najemnina 60 evrov

Magazin 28. Jun 202319:31 3 komentarji
Pakistan, Karači
PROFIMEDIA

Britanec Josh Larkin, poznan po YouTubovem kanalu TheBurntChip, se je odpravil v Pakistan, da bi ugotovil, kaj vse lahko tam dobi za en funt oziroma približno 1,16 evra.

Pakistan je po podatkih strani The World of Statistics najcenejša država za življenje. Da bi preveril, ali to drži, se je britanski youtuber Josh Larkin, ki vodi kanal The Burnt Chip, odpravil v največje mesto v državi – Karači.

Tam je en britanski funt oziroma približno 1,16 evra zamenjal za 400 pakistanskih rupij in se odpravil na pot po mestu, da bi ugotovil, kaj vse lahko z njim dobi v enem dnevu. Svoja doživetja je dokumentiral in objavil na YouTubu. Posnetek si je v času pisanja članka ogledalo že več kot 2,5 milijona ljudi.

Na začetku dneva se je Larkin okrepčal s tradicionalno pakistansko pijačo doodtha, ki je narejena iz mleka, sladkorja, ledu in gazirane pijače. Za to je odštel 30 rupij, piše portal Punkufer.

Za kosilo je jedel biryani, pikantno jed iz riža, krompirja in piščanca. Osvežil se je s pepsijem za 30 centov, za večerjo pa si je privoščil nabodala iz morskih sadežev, za katera je odštel približno toliko kot za omenjeno gazirano pijačo.

V Karačiju se je preizkusil tudi v jahanju kamele, vozil se je z rikšo in ob zvokih piščali opazoval ples strupenih kač. Za avtobusno vozovnico je plačal le tri cente.

Med sprehodom po mestu je Larkin med drugim ugotovil, da najem stanovanja stane 50 britanskih funtov oziroma 60 evrov mesečno, kar je neprimerljivo cenejše kot v večini evropskih mest.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje