Najstarejši otrok Elona Muska se odpoveduje svojemu očetu

Magazin 21. Jun 202213:17 > 13:31 0 komentarjev
Elon Musk
Profimedia

Očitno se milijarder in vizionar – ko gre za zasebno življenje – resnično sooča s številnimi izzivi. Odnosi namreč zahtevajo veliko časa, pozornosti in truda.

Najstarejši otrok Elona Muska, 18-letni Xavier Alexander Musk, se s spremembo imena odpoveduje svojemu slavnemu očetu. Sicer se je že pred tem Xavier opredelil za transspolno osebo, saj sebe dojema kot žensko, tako da je na pristojnem sodišču v Los Angelesu hkrati podal tudi vlogo za spremembo imena v Vivian Jenna Wilson.

V obrazcu za izbris očetovega priimka je zapisano, da vlagatelj noče imeti “nikakršne zveze s svojim biološkim očetom, na noben način in v nobeni obliki.” Maja oziroma približno mesec za tem, ko je bil vložen obrazec za spremembo imena oziroma spola, je Musk naznanil svojo podporo Republikanski stranki, katere izvoljeni predstavniki podpirajo omejitev pravic transspolnih oseb v ZDA, piše Reuters.

Obrazec
Profimedia

Sicer ima Elon Musk sedem otrok, za njim pa so tudi tri razveze. Dvakrat je bil poročen z isto žensko. Lani je močno odmevala novica, da sta Musk in njegova tedanja partnerka, glasbenica Grimes, po treh letih prekinila zvezo. Z Grimes ima milijarder dva (svoja najmlajša) otroka.

#related-news_1

Šest otrok – Nevado, ki je umrl še kot dojenček (šlo je za smrt v zibki), dvojčka Griffina in Xaviera ter trojčke Damiana, Saxona in Kaia – je dobil s prvo ženo Justine Wilson, kanadsko pisateljico in njegovo ljubeznijo iz študentskih časov.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!