Naomi Osaka se veseli otroka in vrnitve na teniška igrišča

Magazin 24. Mar 202310:30
Naomi Osaka, Cordae
Profimedia

Teniška zvezdnica japonsko-haitijskih korenin Naomi Osaka je v sladkem pričakovanju. Kmalu bo postala mama.

Kot so lahko opazili ljubitelji tenisa, je 25-letna športnica, ki se je rodila na Japonskem, že od tretjega leta starosti pa z družino živi v ZDA, trenutno odsotna s teniških igrišč.

Nosečnost je naznanila januarja, ko je na družbenem omrežju delila fotografije ultrazvoka.

“Komaj čakam, da se vrnem na igrišče, a tu je majhna življenjska posodobitev za leto 2023,” je zapisala takrat.

Prvega otroka pričakuje skupaj z ameriškim raperjem Cordaejem. 25-letni nominiranec za glasbeno nagrado grammy sicer ne ve za spol otroka, medtem ko Naomi ni mogla več krotiti radovednosti.

Na Instagramu je tenisačica, ki je na zadnjih olimpijskih igrah v Tokiu prižgala olimpijski ogenj, delila nove fotografije, na katerih se vidi naraščajoči trebuh. Fotografije so nastale v Naomini domovini.

Osaka, ki ima po materi japonske, po očetu pa haitijske korenine, je ob razkritju nosečnosti spregovorila o novem poglavju, ki jo čaka.

“Zavedam se, da je življenje kratko, in nobenega trenutka ne jemljem za samoumevnega, vsak dan je nov blagoslov in pustolovščina. Ena od stvari, ki se jih veselim v prihodnosti, je, da moj otrok gleda katero od mojih tekem in reče: To je moja mama (smeh).”

Osaka je tudi obljubila, da se bo kmalu vrnila k teniškim obračunom. Napovedala je, da bo leto 2024 začela s prvim grand slamom sezone – Odprtim prvenstvom Avstralije.

Naomi Osaka
Profimedia

“Zadnjih nekaj let je bilo, milo rečeno, zanimivih, vendar ugotavljam, da so najbolj zahtevna obdobja v življenju morda najbolj zabavna. Nekaj mesecev odsotnosti od športa mi je dalo novo spoštovanje do igre, ki sem ji posvetila življenje.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.