Napačno nošenje torbe lahko ženski povzroči težave – kako jo nositi pravilno?

Magazin 31. Maj 202217:30 0 komentarjev
napačno nošenje torbe
Profimedia

Če spadate med tiste, ki doma ne zapustijo brez torbe velikanke, v katero lahko spravijo vse potrebno za aktiven dan, ste se gotovo že soočili z bolečinami v vratu, ramenih in zgornjem delu hrbta. Kiropraktiki opozarjajo na dva dejavnika, ki lahko konkretno vplivata na vaše počutje.

Kiropraktiki opozarjajo, da večina žensk v torbah nosi preveč teže. Ko je torba tako težka in vse skupaj vlečemo na eno ramo, to ustvarja asimetrijo v telesu. Če jo nosite na desni strani, se najverjetneje nagibate na levo in podzavestno dvigujete desno ramo, kar tam ustvarja napetost. Ta zategnjenost v zgornjem delu hrbta lahko dejansko povzroči glavobole in celo migreno.

napačno nošenje torbe
Profimedia

Prav tako se lahko zgodi, da zaradi nošenja pretežke torbe na eni rami ženske pogosto zasukajo ramo naprej, ko tako držijo torbo. To lahko spremeni dihanje in celo povzroči stiskanje v prsih. Nošenje pretežke torbe na eni rami je torej lahko vzrok za celo vrsto zdravstvenih težav in deformacijo zgornjega dela telesa, pojasnjujejo kiropraktiki.

napačno nošenje torbe
Profimedia

Rešitev ni samo v tem, da razbremenite torbo in pustite doma vse, kar tisti dan ne potrebujete – da vas rame ne bi več bolele, je pomembno tudi, kako nosite torbico. Po navodilih kiropraktikov torbico vedno nosite v eni roki z ravno iztegnjeno roko in ramo sklenjeno na stran, tako da se odprete prsni koš in povlečete ramo navzdol in nazaj.

napačno nošenje torbe
Profimedia

Kar zadeva stile torb, ki so primerne za držanje, priporočajo možnost torbe z ročaji, ki je lahko velika kot običajna delovna torba. Če ima dolg pašček, ga lahko kar odstranite. Predvsem je torej pomembno, kako torbo nosite, zato bodite na to še zlasti pozorni in bolečine bodo postopno ponehale.

napačno nošenje torbe
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!