Napadalca Messiju pustila grozilno sporočilo in streljala na družinsko trgovino

Magazin 03. Mar 202314:38
Antonela Roccuzzo, Lionel Messi
Profimedia

Oborožena napadalca, ki sta streljala na družinsko trgovino, sta argentinskemu nogometnemu zvezdniku pustila grozilno sporočilo.

V trgovino, ki je v lasti družine Antonele Roccuzzo, žene nogometnega zvezdnika Lionela Messija, sta v noči na četrtek, ko je bila trgovina zaprta, dva moška izstrelila 14 nabojev. Na kosu kartona sta pustila sporočilo: “Messi, čakamo te. Javkin je preprodajalec mamil, zato ne bo poskrbel zate,” poroča Associated Press (AP). Pablo Javkin je župan argentinskega mesta Rosario, v katerem stoji trgovina in je tudi zvezdnikovo rojstno mesto.

Javkin je potrdil, da je trgovina v lasti družine Roccuzzo, in dejal, da je bil cilj napada “ustvariti kaos v mestu”, poroča agencija AP. Po besedah ​​nekdanjega argentinskega ministra za varnost Eugenia Burzaca je Rosario postal eno najnevarnejših mest v Argentini z več kot 280 umori leta 2022, samo v prvem mesecu tega leta se je tam zgodilo najmanj 39 umorov. V mestu je razširjena trgovina z mamili, ki jo nadzorujejo ulične tolpe, poročajo mediji.

Med streljanjem nihče ni bil poškodovan. “Gledal sem televizijo, ko sem zaslišal strele okoli 3. ure zjutraj. Vsi smo jih slišali. Vsi sosedje v bloku so šli ven pogledat, kaj se je zgodilo,” je za El Pais povedal moški, identificiran samo kot Oscar, ki pravi, da živi poleg trgovine.

Leo Messi, sporočilo
Profimedia

Messi incidenta ni komentiral, trenutno je v Franciji, kjer igra za Paris Saint-Germain. Pogosto obišče Rosario in ima dom v predmestju Funes. V državo naj bi odpotoval konec marca na prijateljski tekmi reprezentance proti Panami in Curaçau.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.