Naporno življenje žene Michaela Schumacherja: “Živi kot ujetnica”

Magazin 23. Mar 202311:56 2 komentarja
Michael Schumacher
Profimedia

"Žena Michaela Schumacherja že deset let živi kot ujetnica," je za britanski tabloid The Sun povedal prijatelj enega najboljših voznikov formule 1 vseh časov Eddie Jordan. Ta je med drugim spregovoril, kako daleč je pripravljena družina iti, da bi obvarovala zasebnost Nemca, ki se je decembra 2013 med smučanjem v francoskih Alpah hudo ponesrečil.

Soproga Michaela Schumacherja Corinna se od moževe nesreče pred desetimi leti na vse pretege trudi ohraniti zasebnost družine. Tako zelo, da skoraj nikoli ne govori o možu, z javnostjo tudi ne deli podrobnosti njegovega zdravstvenega stanja. Za britanski tabloid The Sun je zdaj spregovoril dober prijatelj legende motošporta Eddie Jordan.

Kot je povedal, mu Corinna kmalu po moževi nesreči ni dovolila obiskati prijatelja. Šlo je za potezo, ki jo je takrat ob vsem medijskem pompu razumel. “Za Michaela in Corinno so bile okoliščine grozljive. Zdaj je minilo že skoraj deset let in Corinna živi kot ujetnica. Ne hodi na zabave ali kosila, saj bi se vsi radi pogovarjali o njenem možu,” je pojasnil.

Soproga dirkača naj bi po Jordanovih besedah v upanju varovanja moževe zasebnosti postavila pravilo, da lahko Schumacherja obiskuje zgolj najožji krog družinskih članov in tesnih prijateljev. Eden od teh je denimo nekdanji šef Ferrarija Jean Todt. 

“Corinna je določila nekaj pravil in poznam jo zelo dobro, saj sem jo spoznal dolgo pred Schumacherjem. Bila je ljubko dekle, ko se je poročila z Michaelom,” je pojasnil Jordan, ki je ob tem za britanski tabloid še povedal, da se je na začetku zelo trudil obiskati prijatelja.

“Jean Todt je imel ta privilegij, ker sta si bila z Michaelom zelo blizu še iz časa pri Ferrariju. To je povsem razumljivo. Meni pa so dejali: Radi te imamo, Eddie, in poznamo se že zelo dolgo, vendar potrebujemo zasebnost in zaščititi moramo Michaela,” je še razložil Jordan, ki je od leta 1991 do leta 2005 vodil moštvo Jordan, za katero je dirkal tudi Nemec. Jordan je sicer v preteklosti pogosto govoril o svoji ljubezni do Schumacherja, ki se je decembra 2013 med smučanjem v francoskih Alpah hudo ponesrečil.

Michael Schumacher
Profimedia

“Vsi pogrešajo Michaela, ne le jaz”

Podrobnosti o zdravstvenem stanju enega najboljših voznikov formule 1 vseh časov je bilo vse od nesreče zelo malo. Kot omenjeno, družina Schumacher namreč vsa leta skrbi, da ima Michael popolno zasebnost. Znano je le, da prebiva na domačem posestvu v Švici.

Nekaj informacij je v javnost prišlo ob izidu dokumentarnega filma Schumacher na platformi za pretočne vsebine Netflix. Kot je poročal Sportklub, je takrat žena Corinna razkrila, da je njen mož Michael še vedno med nami. “Vsi pogrešajo Michaela, ne le jaz. Tudi otroci, družina, njegov oče … A Michael je še vedno tukaj, drugačen, a tukaj,” je povedala in nadaljevala, “delamo vse, kar je v naši moči, da bi bilo Michaelu bolje, da bi mu bilo udobno. In da bi preprosto začutil našo družino, našo vez. In ne glede na vse bom naredila vse, kar lahko. Vsi bomo. Trudili se bomo še naprej kot družina, to bi si želel tudi Michael,” je še dejala Corrina.

Michael je 3. januarja dopolnil 54 let. V formuli 1 je pustil neizbrisen pečat, večina ga še vedno šteje za največjega v zgodovini najelitnejšega razreda motošporta. Po očetovih stopinjah stopa tudi njegov sin Mick Schumacher.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (2)

Prikaži vse komentarje