Na prodaj je razkošna hiša Ivane Trump v New Yorku

Magazin 04. Feb 202310:30
Ivana Trump
Profimedia

Prva in nekdanja soproga Donalda Trumpa je oboževala razkošje, tak pa je bil tudi njen dom v New Yorku, ki je zdaj na prodaj.

Prva soproga 76-letnega nekdanjega predsednika ZDA, Donalda Trumpa, Ivana Trump, je umrla 14. julija 2022 v svojem domu na Manhattnu. Njena hiša je zdaj na prodaj za vrtoglavi znesek, to je kar 26,5 milijona dolarjev. Ves prihodek bodo dobili njeni trije otroci, Donald Trump Jr., Eric Trump in Ivanka Trump.

Ivana je hišo kupila leta 1992, takrat pa je zanjo odštela 2,5 milijona dolarjev. Istega leta sta se ona in Donald ločila. Hiša, ki je opremljena po njenem okusu in zelo razkošna, je velika kar 6.725 kvadratnih metrov.

hiša Ivane Trump
Profimedia

Dnevna soba, v kateri se je Ivana rada zadrževala, je zelo glamurozna. Odeta je v različne odtenke zelene barve v kombinaciji z rdečimi detajli, v njej pa kraljuje vpadljiv lestenec. Strop je umetelno okrašen s kombinacijo zlate in bele barve, tako da lestenec s kristalnimi resicami še bolj pride do izraza. Do zgornjega nadstropja je mogoče priti z dvigalom ali po velikem marmornem stopnišču, ki ga prekriva bogata in debela rdeča preproga.

hiša Ivane Trump
Profimedia

Nekdanja soproga Donalda Trumpa je bila navdušena nad rdečo, rožnato in zlato barvo, zato je v hiši več prostorov urejenih v tej barvni kombinaciji, tudi ena od spalnic. Po hiši je še veliko rožnatega marmorja, kristalnih lestencev in vaz, nekaj preprog in pregrinjal pa je tudi v živalskih vzorcih. Stene so večinoma pobarvane z zlato in rdečo barvo, vhodni hodnik pa krasi rdeča preproga.

hiša Ivane Trump
Profimedia

Ivana je imela beli klavir, ki stoji med dvema sobama. Sama ga sicer ni igrala, vendar so ga uporabljali številni glasbeniki, saj je pogosto prirejala zabave. Ivana in Donald sta se poročila leta 1977, ločila pa 15 let pozneje.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.