Našli haskija, ki je izginil z ekstremne dirke po Aljaski

Magazin 08. Jun 202216:30 0 komentarjev
haskiji
Profimedia

Marca je na Aljaski že tradicionalno potekala najtežja dirka pasjih vpreg na svetu. Na žalost se je letos med dirko izgubil haski Leon.

Na ekstremni dirki z imenom Iditarod morajo vprežni psi in njihovi lastniki skupaj premagati kar 1.800 kilometrov dolgo pot, ki poteka po divjini Aljaske. To seveda traja več dni. Letos je zmagovalec Američan Brent Sass, ki je do cilja potreboval natanko 8 dni, 14 ur in 38 minut. Njegovo ekipo je sestavljalo 11 psov.

Takšne sreče žal ni imel Sebastien Dos Santos Borges, ki se je na cilj vrnil z enim psom manj. V mestu Ruby na reki Yukon, ki je bil ena od etapnih točk, se je namreč izgubil njegov pes Leon pasme sibirski haski.

Več tednov po dirki so Leona iskali z letali in za kakršnokoli informacijo o njem razpisali nagrado, vendar je iskanje žal minilo brez uspeha. Za njim se je vse do maja izgubila vsaka sled, potem pa …

… se je konec maja Leon spet pojavil!

Opazili so ga prebivalci vasi McGrath, ki je od mesta Ruby, kjer se je haski izgubil, oddaljena kar 200 kilometrov. 4. junija jim ga je uspelo ujeti s hrano. Kmalu zatem je iz Francije prišel tudi njegov lastnik Borges, ki je bil končno spet združen s svojim štirinožnim prijateljem.

Da je Leon spet z njim, je potrdil tudi na svojem profilu na Facebooku in se zahvalil za vso prijaznost ter pomoč ljudi. Dodaja, da je to čudovita zgodba o prijateljstvu in ljubezni.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!