Natakar lovil Italijana po letovišču: “Samo 500 evrov? Kakšna napitnina je to?”

Magazin 16. Avg 202310:18 2 komentarja
Saint-Tropez, Saint tropez
PROFIMEDIA

V mondenem francoskem letovišču naj bi jezni natakar sledil enemu od gostov vse do parkirišča restavracije in mu očital prenizko napitnino – Italijan je namreč pustil "le" 500 evrov napitnine. Zaposleni je od gosta celo zahteval, naj se vrne v restavracijo in zviša napitnino.

Britanski tabloid Daily Mail se je razpisal o precej nenavadnem dogodku, ki se je zgodil v francoskem letovišču Saint-Tropez.

“Zelo bogat Italijan”, kot ga opisuje Daily Mail, naj bi bil ogorčen, ker ga je po mondenem letovišču lovil jezni natakar, kateremu je pustil “le” 500 evrov napitnine.

V kateri restavraciji se je to zgodilo, ni znano, a naj bi jezni natakar gostu vse do parkirišča očital prenizko napitnino. “Minimalni znesek napitnine se giblje okoli 1.000 evrov,” besede zaposlenega povzema britanski tabloid. Natakar naj bi od gosta zahteval, da se vrne v restavracijo in zviša napitnino.

Italijan je menda zaradi tega tako užaljen, da je prijatelju potožil, da se nikoli več ne bo vrnil v Saint-Tropez.

Med turisti že nekaj časa vlada nezadovoljstvo zaradi nesramnih zaposlenih, v nekaterih lokalih naj bi od gostov zahtevali 1.500 evrov po glavi za postrežbo.

Družini, ki je obiskala restavracijo južno od Saint-Tropeza, pa naj bi natakarji v restavraciji povedali, da je najnižja poraba njihove mize lahko 100.000 evrov.

Po pisanju tujih medijev bo županja Saint-Tropeza Sylvie Siri ob koncu letošnje sezone sklicala sestanek za lastnike restavracij in od njih zahtevala, naj ne uporabljajo tovrstnih praks in goste sprejemajo na dostojnejši način. “Zdajšnja praksa je namreč podobna izsiljevanju,” je komentirala Siri.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje