Natakarica razkrila, česa gostje ne bi smeli početi v lokalu

Magazin 12. Jan 202319:19 1 komentar
PROFIMEDIA

Natakarica, ki to delo opravlja že več kot deset let, je delila nekaj ravnanj, ki jih po njenih besedah gostje ne bi smeli početi v lokalu.

Natakarica je za hrvaški Insajder spregovorila o nekaterih početjih gostov, ki zaposlenim gredo na živce.

1. Ne poskušajte pritegniti pozornosti na nesramen način 

Po njenih besedah so najpogostejše žaljivke mahanje z denarjem proti natakarju, vzklikanje njihovega imena. Ni prijetno tudi, če kako drugače želijo pritegniti pozornost natakarja, ko slednji počne kaj drugega. Kot je pojasnila, bo natakar čez nekaj časa opazil, če ste brez pijače v rokah. Če pa natakar res ni opazil, pa je dovolj očesni stik ali kimanje z glavo.

2. Ko v lokalu ne veš, kaj bi naročil

Če je v kavarni gneča in morate čakati, da naročite pijačo, natakarica svetuje, da v tem času premislite, kakšno pijačo bi naročili. Kot pravi, besede “ne vem” natakarji ne slišijo radi. Niti tega, ko sprašujete prijatelje, kaj oni želijo.

3. Ne prosite za glasbo

Če v lokalu ni džuboksa, zaposlenih ne prosite, naj spremenijo glasbo, predvajajo vašo najljubšo glasbo oziroma zmanjšajo oziroma zvišajo glasnost. “Vaš natakar ali natakarica ni DJ,” svetuje.

4. Ne spreminjajte koktajlov v ponudbi 

Če želite narediti svoj koktajl, lahko to storite doma. “V 90 odstotkih primerov spremenjeni koktajli niso dobrega okusa in jih goste večinoma vrnejo,” opiše izkušnjo natakarica.

5. Ne pričakujte, da si bo natakar zapomnil, kaj ste naročili

Mogoče se bo kdo od natakarjev tega spomnil in to je treba ceniti.

6. Ne izgubljate časa s spraševanjem, kaj ponujajo

Ali res želite, da vam natakar zrecitira cel cenik? To je kavarna, zagotovo imajo veliko izbiro. Po drugi strani pa je prav, da vprašaš, kakšno pivo imajo ali kakšen gin, saj tako omogočiš natakarju, da ti prinese tisto, kar res rad piješ.

7. Ne zavzemajte več prostora, kot ga potrebujete

Bodite obzirni do drugih v lokalu. Ne zavzemajte več stolov, kot jih potrebujete, prav tako ne puščajte smeti za sabo, piše Insajder.

8. Veseli so napitnin

Kot še piše portal, tudi natakarji obožujejo komplimente, a se od njih ne živi. Ne pozabite, da delajo tudi za denar, in če menite, da vam je natakar pripravil res odlično pijačo, mu ne pozabite dati dobre napitnine.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje