Navdih za noč čarovnic: pasji ljubljenčki v smešnih kostumih

Magazin 24. Okt 202208:00
pasji kostumi za noč čarovnic

Noč čarovnic se nezadržno bliža - že imate svoj kostum? Če menite, da še niste izčrpali svoje ustvarjalnosti, se lotite izdelave kostuma za svojega štirinožnega ljubljenčka! Za vas smo poiskali navdih.

Noč čarovnic, praznik 31. oktobra, ki ga večina pozna kot ameriško različico Halloween, dan, ko se ljudje oblečejo v strašne kostume čarovnic in duhov, tudi pri nas vse bolj pridobiva priljubljenost. Tradicija pravzaprav izvira iz starodavnega keltskega festivala Samhain, ko so ljudje prižigali kresove in nosili kostume, da bi odgnali duhove. V sodobnem času pa je to predvsem dan, ko našemljeni otroci od vrat do vrat prosijo za darove, oz. večer, ko se mladi oblečejo v kreativne kostume in zabavajo dolgo v noč. Pri nas je priljubljen predvsem med milenijci, ki so praznik iz ameriških filmov in nadaljevank hitro vzeli za svojega. Čeprav naj bi noč čarovnic povezovali predvsem s strašnimi kostumi, pa vse bolj dobiva obliko našega pusta, ko so lahko kostumi pravzaprav karkoli, od gusarjev do medicinskih sester.

Kaj pa kostumi za naše ljubljenčke? Čez lužo je tudi to že nekaj povsem normalnega, predvsem ko gre za naše pasje prijatelje. Pasji kostumi so celo tako popularni, da v New Yorku za noč čarovnic prirejajo pasje parade, zelo pogosta pa so tudi posebna tekmovanja v najboljših kostumih za štirinožne prijatelje – eno takšnih je tekmovanje AlienFest v Roswellu v Novi Mehiki. In če se zdi tudi vaš kuža navdušen nad nočjo čarovnic, ga lahko letos našemite in vzamete s seboj na zabavo, lahko pa celo razmislite o “skupinskem” kostumu, kot je Maska in njegov pes Milo ali pa Cruella de Vil in dalmatinec. Nekaj odličnih primerov ”prilagamo” spodaj, a le še opozorilo: bodite pozorni, da vaš kosmatinec v kostumu ne bo trpel.

Vaš kuža je za noč čarovnic lahko pošast (iz omare).

pasji kostumi za noč čarovnic
Profimedia

Kostum, na katerega bi renčal marsikateri pes.

pasji kostumi za noč čarovnic
Profimedia

Kostum morske deklice za štirinožnega prijatelja, ki obožuje morje.

pasji kostumi za noč čarovnic
Profimedia

S svojim pasjim prijateljem ravnate kraljevsko? Naj se vidi!

pasji kostumi za noč čarovnic
Profimedia

Jack russell terier ima pravi obraz za kostum zajčka.

pasji kostumi za noč čarovnic
Profimedia

Naj bo vaš kuža zvezda filme produkcije vsaj za en dan.

pasji kostumi za noč čarovnic
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.