104-letnica postavila rekord: “Starost je le številka” (VIDEO)

Navdih 04. Okt 202311:23 1 komentar

104-letni Američanki je uspelo to, česar si številni ne upajo. Skočila je s padalom in s tem postala najstarejša oseba, ki je kadarkoli skočila s padalom. "Starost je le številka," je po skoku povedala pogumna Dorothy Hoffner.

104-letna Američanka Dorothy Hoffner je v nedeljo postala najstarejša oseba, ki je kdajkoli skočila s padalom, piše britanski Guardian.

“Starost je le številka,” je povedala pogumna 104-letnica navdušeni množici, ki je njen pristanek proslavila z bučnim aplavzom na enem od letališč v Chicagu. Kot so povedali na letališču, si bodo prizadevali, da se bo Hoffner zapisala v Guinnessovo knjigo rekordov. Doslej je za najstarejšo veljala 103-letna Linnea Ingegärd Larsson iz Švedske, ki je s padalom skočila maja 2022.

Hoffner je s padalom prvič skočila, ko je imela 100 let. Takrat so jo morali, kot je povedala, potisniti iz letala. Tokrat je bilo drugače. V nedeljo je, ko je bila privezana na inštruktorja, vztrajala, da bo vodila skok s 4.100 metrov. Dogodivščina je trajala sedem minut.

“Zgoraj je bilo čudovito. Vse skupaj je bilo čudovito, bolje ne bi moglo biti,” so bile prve besede starejše ženske po skoku. Hoffner, ki bo decembra dopolnila 105 let, si zdaj želi še poleta z balonom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje