Ali veste, zakaj bi morali v pomivalni stroj dati limono?

Navdih 04. Dec 202318:54 0 komentarjev
pomivalni stroj
Foto: PROFIMEDIA

Če imate pomivalni stroj, potem morate vedeti za povsem enostaven trik z limonino rezino ali njeno lupino.

Limonina rezina oziroma lupina, ki jo pred pranjem dodate v pomivalni stroj, pripomore k čistejši posodi in dodatni svežini. Če limone nimate, lahko uporabite tudi kateri koli drugi citrusni sadež.

Sadje, kot so limone, pomaranče in grenivke ter podobno namreč vsebujejo citronsko kislino, ki odlično čisti. Ta kislina je znana tudi kot naravno čistilno sredstvo in odlično raztopi ostanke detergenta, zato na posodi ne ostanejo madeži od pomivalnih tablet, prav tako s posode odstrani vodni kamen in sledi vode. Poleg tega je citronska kislina odlična tudi za poliranje in dezinfekcijo, poročanje spletne strani ‘Wonder how to’ povzema N1 Zagreb.

Limona ima antibakterijske lastnosti, zato bo pomagala uničiti vse mikrobe, razkužiti bakterije, učinkovita pa je tudi proti oblogam vodnega kamna. Kot naravni blagi razmaščevalec pomaga odstraniti trdovratne maščobne obloge. Kljub temu pa previdnost pri uporabi tega nadvse vsestranskega sadja v pomivalnem stroju, ni odveč. Znano je namreč, da lahko citronska kislina poškoduje aluminij in srebrnino ter povzroči, da posoda z vzorci zbledi. Zato pri pomivanju takšne posode limono raje izpustite.

In če ta sadež ni primeren za zgoraj naštete primere, pa bo limonina lupina naredila čudeže za bakreno posodo, še piše N1 Zagreb.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!