Espace se vrača, toda ne tak, kot ste ga poznali

Navdih 06. Mar 202310:15
Renault Espace
Renault

Pri Renaultu so se zavedli moči uveljavljenih imen in obudili ime kultnega velikoprostorca. Espace se torej vrača, toda zdaj kot športni terenec ali križanec.

Espace bo torej le dobil naslednika. Eden od pionirjev trenda velikoprostorcev, ki je precej nerazumljen v prvi generaciji prišel na trg že leta 1984, je potem dobil še štiri uspešne generacije, ki so vse postale sinonim prostornosti in praktičnosti (razen morda čisto zadnje generacije).

Espace se seli v drug razred

Renault Espace
Renault

Pri Renaultu so se odločili, da bodo vendarle ohranili ime in ga nadaljevali v šesti generaciji. Toda Espace, ki bo v celoti uradno predstavljen še letos pomladi, ne bo več velikoprostorec. Še vedno bo prostoren avtomobil, ki pa bo znamka predstavljala v razredu športnih terencev ali še bolje križancev (saj verjetno ne bo dobill štirikolesno gnane verzije). To je sicer tudi mogoče sklepati po prvih skicah zunanjosti, ki so jih že objavili pri Renaultu.

Večji od Australa in krajši od predhodnika

Novinec bo tako dolg 4,72 metra (kar je vendarle nekaj manj od pete generacije) in bo nastajal na tehnični osnovi ravnokar predstavljenega modela Austral (platforma CMF-C/D), od katerega pa bo 14 cm daljši, ponujal bo tudi tretjo sedežno klop in možnost prevoza do 7 potnikov. Če lahko sklepamo iz podatkov, bo tako tudi motorna paleta modela Espace povsem hibridizirana, seveda brez dizelskih pogonskih strojev.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.