Ganljiva zgodba, ki dokazuje, da pasja hvaležnost ne pozna meja

N1 video 02. Jun 202312:24 0 komentarjev
Pes
N1

Iz mesta Jaši, največjega mesta v vzhodni Romuniji, prihaja ganljiva zgodba, ki dokazuje, da pasja hvaležnost ne pozna meja. Potepuška psička je prepotovala šest kilometrov, da bi našla človeka, ki ji je v težkih razmerah prinašal hrano.

Filip Vali Petrišor iz romunskega mesta Jaši vsak dan hrani ulične živali. Na obrobju gozda blizu mesta je nedavno našel pasjo samičko, ki se je izogibala ljudi ter renčala, poroča N1 Beograd.

Kot je pojasnil Petrišor, je bila nezaupljiva in prestrašena, saj je varovala truplo poginulega mladička, ki ga je najverjetneje zbil avto. Mladička je pokopal, samički pa še en teden prinašal hrano. “Srečevala sva se vsak dan do včeraj, ko sem ji spet nesel hrano, pa je nisem našel. Iskal sem jo približno dve uri v okolici, a je ni bilo,” je povedal.

Psičke ob gozdu ni bilo, saj ga je čakala na drugem mestu – pred njegovo stanovanjsko hišo. “Prepotovala je šest kilometrov, res ne vem, kako me je našla, a verjetno je sledila vonju,” je dejal in pojasnil, da se, ko gre hranit pse, vozi s skuterjem, zato je samička po vsej verjetnosti sledila vonju skuterja.

Bela, kot je Petrišor poimenoval psičko, je sedaj našla novi dom, saj se je Petrišor odločil, da jo bo posvojil. Psičko je okopal in odpeljal k veterinarju, sedaj je očiščena parazitov in vedno v bližini svojega posvojitelja, saj mu sledi, kamorkoli gre.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!