Hiša, ki je najprej ni želel kupiti nihče. Zdaj je v rokah Richarda Gera

Navdih 22. Feb 202310:07 1 komentar
Richard Gere
Profimedia

Ameriški igralec Richard Gere si je lani omislil še eno nepremičnino, ki jo je kupil od glasbenika Paula Simona, polovice dua Simon & Garfunkel.

Igralec Richard Gere je lani kupil hišo glasbenika Paula Simona v New Canaanu v Connecticutu. Zanjo je odštel 10,8 milijona dolarjev. Hiša, ki leži na 32 hektarjih zemlje, ima 8.811 kvadratnih metrov bivalnega prostora. V njej je 6 spalnic in kar 8 kopalnic. V hiši je tudi ogromna knjižnica z ukrivljenim kotnim kaminom, zraven hiše pa garaža za tri avtomobile in bazen. Poleg je tudi manjša hiša za goste. Prav v njej je Paul Simon posnel zadnje štiri albume.

Richard Gere
Profimedia
Richard Gere
Profimedia

Paul Simon in njegova soproga Edie Brickell sta hišo kupila leta 2002 in zanjo odštela 16,5 milijona dolarjev. Prodati sta jo želela že leta 2019 za 13,9 milijona dolarjev, a sta ceno nato znižala na 11,9 milijona dolarjev. A zanimanja za hišo ni bilo. Ponovno sta jo hotela prodati leta 2021 z izklicno ceno 12 milijona dolarjev. No, na koncu sta jo prodala igralcu Richardu Geru za 10,8 milijona dolarjev. Obe hiši je leta 1938 zasnoval arhitekt Harold R. Sleeper.

Richard Gere
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.