Jed, ki je razdelila splet: “Nimate pojma, kako se pripravlja”

Navdih 14. Maj 202405:03 0 komentarjev
karbonara
Foto: PROFIMEDIA

Recept, ki je sprožil veliko razburjenja v javnosti.

Testenine karbonara so klasična jed iz Italije, ki ima korenine v regiji Lacij v osrčju države.

Za pripravo potrebujete le nekaj preprostih sestavin. Originalni recept zahteva guanciale, sušeno slanino iz svinjskih ličnic, pekorino, trdi sir iz ovčjega mleka, jajčni rumenjak in špagete. To je recept brez olja ali smetane, kar je drugače od mnogih drugih receptov, ki jih najdemo v Sloveniji.

Čeprav po svetu za karbonaro obstaja ogromno različnih receptov, pravi ljubitelji kulinarike vztrajajo pri eni sami različici in niso skopi s kritikami, kadar gre za kuharjevo interpretacijo. Ena od teh je tudi serbonara, kreativna jed, ki jo je na Instagramu predstavil gurman, ki objavlja pod profilom @izgoreh, piše Punkufer.hr.

Testenine serbonara združujejo slanino, mladi kajmak, ki se meša z rumenjaki, ter poper, vse skupaj pa se pomeša s testeninami. Objava je na družbenih omrežjih sprožila intenzivno debato. Medtem ko nekateri hvalijo idejo, so drugi zgroženi nad njo.

“Kot Italijan bi jo poskusil. Imenuje se serbonara in ne karbonara, zato je jasno, da gre za nekaj različnega. Ta jed je veliko bolj zvesta originalu kot tiste, ki jih strežejo v restavracijah po Angliji ali Nemčiji”, “Odlična! Zagotovo veliko boljša od karbonare, ki jo ponujajo številne restavracije po svetu” so se glasili navdušeni komentarji.

Na drugi strani pa so bili negativni komentarji ostri: “Neverjetno, nimate pojma, kaj je karbonara in kako se pripravlja” in “Ob pogledu na to jed bi najraje poklical policijo.”

View this post on Instagram

A post shared by Izgoreh (@izgoreh)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!