Kaj nered v določenih prostorih pove o človeku?

Navdih 02. Mar 202315:45
kuhinja
Foto: PROFIMEDIA

Feng šuj je starodavna kitajska veščina urejanja bivalnega prostora, katere namen je izboljšati počutje doma. Poglejmo si, kaj feng šuj pravi o neredu.

Po feng šuju je nered v hiši eden največjih sprožilcev negativne energije in slabega vzdušja. Povzroči lahko živčnost, napetost in zmedo. Ko so nekatere stvari v našem domu neurejene ali umazane, lahko to kaže na določene značilnosti in spremembe na nekaterih področjih življenja. Poglejmo si, kaj lahko razberemo iz nereda v našem stanovanju oziroma hiši.

Okna – naš pogled na svet

Čiščenje oken je marsikomu najmanj priljubljeno gospodinjsko opravilo. Okna predstavljajo oči naše hiše, naš pogled na svet. Precej umazana okna, ki blokirajo jasen pogled, pa kažejo na željo po osamitvi od sveta. Oseba, ki ima umazana okna, je najverjetneje bolj zaprta in nedružabna. Morda nečesa ne želi jasno videti v življenju. Možno je tudi, da gre za strah, da bi se zares pokazali drugim ljudem takšni, kot so.

Umazana jedilna miza in nepomita posoda

Če je na jedilni mizi v kuhinji zmešnjava, lahko to kaže na stagnacijo, pomanjkanje motivacije, namena v življenju in navdušenja. Nepomita posoda, ki pogosto čez noč ostane v pomivalnem koritu, lahko nakazuje odlašanje reševanja težav, ki se vedno znova kopičijo.

Razmetana oblačila

Razmetana oblačila so značilna za ljudi, ki živijo hiter življenjski tempo, so ustvarjalni, vendar nimajo časa za urejanje in red ter potrebujejo v življenju več sprostitve in časa zase.

Veliko krame

Če je v domu veliko starih, neuporabnih stvari, ki jih je treba zavreči, to kaže na pretirano navezanost na preteklost. Prav tako je zbiranje stvari povezano z zatiranjem čustev in travm ali je celo oblika obsesivno-kompulzivne motnje.

Nered zgolj v spalnici

Spalnica je najpomembnejše mesto v domu vsakega človeka. Če tam vlada nered, medtem ko je v vseh drugih prostorih vse razmeroma čisto, to lahko pomeni, da osebi primanjkuje samozavesti ali da ni zadovoljna s svojim ljubezenskim življenjem.

Kaos na delovni površini

Delovna površina, na kateri je kup različnih papirčkov, skodelic in drugih nepotrebnih stvari, kaže na velik ustvarjalni potencial osebe, a tudi na težave z organizacijo in strah pred končnimi roki. Prepolne police lahko kažejo na določeno stopnjo nezrelosti. Včasih ta nered odraža tudi nekakšen notranji konflikt oz. razdvojenost, so zapisali na spletni strani Sensa RS. 

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.