Kaj pomeni posamezna barva vrtnice? Preverite, da za valentinovo izberete pravo

Navdih 05. Feb 202311:00
Vrtnice
Profimedia

Ne naročajte šopka za valentinovo, ne da bi prej izvedeli, kakšen pomen ima posamezna barva vrtnice.

Vsaka barva vrtnice skriva svoj pomen! Vrtnice danes še zdaleč niso le rdeče, temveč jih je mogoče dobiti v vseh mogočih barvah in odtenkih. Rumena, nežno rožnata, modra, bela itd. Posamezne barve vrtnice so simbol občudovanja, druge simbol ljubezni, tretje prijateljstva. Katero torej izbrati?

Rdeče vrtnice: ljubezen in občudovanje

Rdeče vrtnice so najbolj priljubljeno in razširjeno darilo ob valentinovem. Ni presenečenje, da prav rdeča barva vrtničnih cvetov označuje ljubezen in občudovanje, a vsi, ki ste komaj sveže zapluli v novo razmerje, se morda tej barvi raje izognite.

Kot simbol globoke ljubezni so čudovito darilo za vašo soprogo ali dolgoročno partnerko, a morda malce neprimerne za sveže zaljubljence.

Rumene vrtnice: prijateljstvo

Svetla in vesela barva – rumena je ena najsrečnejših barv, ki barvajo vrtnične cvetove.

Rumene vrtnice so krasen način, s katerim obdarite prijateljico, če pa ste v romantičnem razmerju, se rumeni raje izognite. Po mnenju nekaterih rumena namreč simbolizira ljubosumje, celo nezvestobo.

Bele vrtnice: nedolžnost in sveža ljubezen

V zgodovini je bela že od nekdaj simbolizirala barvo nedolžnosti.

Bele vrtnice so zelo primerne za poročna slavja, saj prav poroke označujejo nove začetke. Četudi še niste pripravljeni na poroko, je šopek svežih belih vrtnic lahko idealno darilo za cvetočo romanco.

Svetlo roza vrtnice: nedolžnost in spoštovanje

Razmislite o bledo roza vrtnicah kot alternativi belim.

So simbol nedolžnosti, obenem pa pošiljajo sporočilo hvaležnosti. Vrtnice v nežni rožnati barvi so odlično darilo za vašo mamo, sestro ali celo tesno prijateljico.

Oranžne vrtnice: fascinacija

Rdeče vrtnice predstavljajo globoko ljubezen, rumene pa prijateljstvo.

Ker je oranžna kombinacija obeh, pomislite nanjo kot na most med njima. Oranžne vrtnice nakazujejo na strast, energijo in fascinacijo, vašemu Valentinu pa so lahko znak, da si želite prijateljstvo popeljati na precej bolj intimno raven.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.