Kako ustvariti pridih francoske riviere v svojem domu

Navdih 07. Mar 202309:15
oprema doma
www.nedgis.com

Vsakdo si želi imeti lep in prijeten dom. Tak, v katerem se dobro počutijo vsi, tako družina kot prijatelji, ki pridejo na obisk. Letos je med notranjimi oblikovalci še zlasti priljubljen slog francoske riviere.

Slog francoske riviere je edinstven, a obstaja nekaj enostavnih trikov, s katerimi lahko sami ustvarite pridih azurne obale v svojem domu. Pa čeprav ta ni ob morju. Danes francoska riviera ne vpliva le na stil oblačenja, ampak tudi na notranjo dekoracijo. Če želite dnevno sobo preurediti v slogu francoske riviere, izberite klasično pohištvo, ki deluje luksuzno.

Pohištvo naj bo v sivih ali modrih odtenkih. Ne bojte se kosov pohištva, ki delujejo razkošno. Dovolj je samo en kos, lahko je to predalnik, komoda, mogoče fotelj, tudi samo stol. Umetnost je znati kombinirati različne stile, in če se vam zdi, da vam to ne gre najbolje od rok, za nasvet vprašajte strokovnjaka.

oprema doma
www.nedgis.com

Tla naj bodo iz naravnega kamna, stene pa bele. To bo v vašo notranjost vneslo svežino, mehkobo in udobje. Pri barvah izberite predvsem belo, azurno modro ali limonino rumeno. Dodate lahko tudi pisane preproge s pregrinjali ali zavesami. Kar zadeva pohištvo, se lahko odločite za bele zofe in velike klubske mize. Predvsem pa dajte prednost temnim barvam sedežnih garnitur ali mizic, če so lesene. Za druge dodatke izberite predmete iz tkanih rastlinskih vlaken, primerne kozarce in starinske vaze.

oprema doma
www.nedgis.com

Sodobna stran tega sloga naj bo utelešenje minimalistične, prostorsko varčne notranjosti, ki daje prednost dnevni svetlobi. Če je le mogoče, se odločite za veliko stekla, da bo v notranjosti še več svetlobe. Uživali boste lahko tudi v čudovitem razgledu, odvisno seveda od lokacije vašega doma. Pogled na gore ali obalo bo notranjost vaše ”francoske riviere” naredil še bolj pristno. Ker govorimo o prepuščanju dnevne svetlobe, se je najbolje odločiti za bele stene in pohištvo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.