Kako zvenijo možgani

Navdih 22. Apr 202410:01 1 komentar
kako zvenijo možgani
Foto: Rachelle Summers/TikTok/posnetek zaslona

Ste se kdaj spraševali, kako zvenijo možgani, je svoje sledilce na TikToku povprašala nevroznanstvenica Rachelle Summers in nato pokazala odgovor.

“Lahko vam pokažem, kakšen zvok imajo delujoče možganske celice,” je na posnetku povedala nevroznanstvenica Rachelle Summers.

Nato pa je kamero usmerila v napravo z majhnim zaslonom, na katerem se premika zelena črta. Kot je pojasnila, vrhovi predstavljajo potencial možganskih celic za aktivnosti. Ob tem se je slišalo nekakšno pokanje. Kot je pojasnila v komentarjih, je na posnetku slišati en nevron.

“Ni to najlepši zvok, ki ste ga kadarkoli slišali?” je še vprašala svoje sledilce.

Ena izmed uporabnic je zvok primerjala s pokanjem mehurčkaste zaščitne folije. “Ni čudno, da imamo ljudje tako zelo radi mehurčkasto folijo,” je zapisala. Drugi pa so pritrdili, da sta si zvoka res podobna. Nekdo drug je zvok primerjal s pripravo pokovke, tretjega pa je zvok možganskih celic spominjal na nežno udarjanje kamenčkov. Nekomu pa se je zdelo, da možgani zvenijo kot prasketanje ognja. “Morda je zato zvok gorenja tako sproščujoč.”

Nekoga je zanimalo, ali možgani med razmišljanjem o enakih zadevah oddajo enake zvoke, Summers pa mu je odgovorila, da zadeva ne deluje čisto tako.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje