Ko nimate veliko časa, pripravite te slastne 'lažne' kremšnite

author
N1
20. apr 2025. 05:07
>
20:51
lažne kremne rezine
Foto: Zajem zaslona/miminkutak/Instagram | Foto: Zajem zaslona/miminkutak/Instagram

Idealna sladica za vse, ki želijo nekaj preprostega, a hkrati posebnega. Preizkusite jo – mogoče postane stalnica na vašem prazničnem meniju.

Ko se bliža velika noč in z njo prijetna druženja ob praznično obloženi mizi, si marsikdo zaželi nekaj sladkega – a nenujno tudi zapletenega. Če ste ljubitelj kremastih okusov in hitrih rešitev, potem so te "lažne kremne rezine" prava izbira za vas.
Gre za sladico, ki združuje vse, kar imamo radi: bogat okus vanilje, nežno kremo in hrustljavo listnato testo. Priprava je hitra in enostavna, rezultat pa naravnost čudovit – vizualno privlačen in okusen prigrizek, ki bo navdušil ob kavici ali kot pika na i velikonočnem zajtrku. Z malce potrpežljivosti pri hlajenju boste nagrajeni s popolnim užitkom.

Recept je delila hrvaška kulinarična blogerka @mininkutak.

Sestavine



  • 1 paket pripravljenega listnatega testa

  • 800 ml mleka

  • 6 žlic sladkorja

  • 2 vaniljeva pudinga

  • 200 ml smetane za stepanje

  • 1 žlica vanilje v prahu (ali 2 vrečki vaniljevega sladkorja)



Priprava


Listnato testo pripravimo v dveh delih. Prvo polovico prepognemo, prebodemo z vilicami in spečemo do zlato rjave barve. Drugo polovico lahko pred peko rahlo zarežemo ali narežemo na kocke, kar bo kasneje služilo kot hrustljav zaključek.

Skuhamo vaniljev puding. V loncu segrejemo 700 ml mleka s sladkorjem, medtem pa v preostalih 100 ml vmešamo v puding. Ko mleko zavre, vmešamo pudingovo zmes in kuhamo, dokler se ne zgosti (približno 2 minuti). Nato ga ohladimo.

Ohlajenemu pudingu dodamo vaniljevo aromo in nežno vmešamo stepeno smetano. Kremna tekstura in nežna sladkoba sta pravi užitek za brbončice.

Sestavljanje sladice: na spodnjo plast pečenega testa namažemo kremo, po vrhu razporedimo pečene kocke listnatega testa in vse skupaj rahlo potresemo s sladkorjem v prahu.

Sladico postavimo v hladilnik, da se lepo strdi – in potem uživamo ob vsakem grižljaju.






Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih