Modne revije za to pomlad napovedujejo vrnitev prosojnih dokolenk

Navdih 11. Mar 202315:30
Valentino
Profimedia

Visoke nogavice, ki so jih tradicionalno oboževale šolarke, so se vrnile v svoji koketni obliki.

Med jesenskim mesecem mode je Bella Hadid v Milanu nastopila v krilu s črnimi nogavicami do kolen. V Parizu se je odločila za polprosojne bele nogavice do kolen, ki jih je kombinirala s supergami s potiskom in rjavim krilom.

Bella Hadid
Profimedia

Nekaj dni pozneje je njena prijateljica Devon Lee Carlson na Instagramu objavila svojo fotografijo, na kateri je nosila črne prosojne nogavice s črnimi supergami Nike.

Vodilne dame družbenih omrežij niso bile edine, ki so se zabavale s tem dodatkom. Pri Christianu Diorju so manekenke na pisto stopile v črnih in belih mrežastih nogavicah do kolen s petami Mary Jane, ki so dajale pridih Lolite. Znamka Xuly.Bët je ta stil pospremila z milejšim videzom, saj jih je izdelala v svetlejši rumeni in vroče rožnati barvi. Nasprotno pa je bilo pri Valentinu videti, kot da so skoraj del šolske uniforme, ko so jih modeli nosili z oblekami. Londonska oblikovalka Nensi Dojaka je dodala svoj značilni duhoviti preobrat nogavicam, s katerimi je popestrila črne čevlje.

Christian Dior
Profimedia

Dior, pomlad in poletje 2023

Christian Dior
Profimedia

Dior, pomlad in poletje 2023

Christian Dior
Profimedia

Dior, pomlad in poletje 2023

Christian Dior
Profimedia

Dior, pomlad in poletje 2023

Seveda so nogavice do kolen že desetletja v uporabi. V modi s bile v 60. letih prejšnjega stoletja, seveda pa so povezane tudi z znanim videzom šolskih deklet v uniformi. Poiščite “kostum šolarke” in na zaslonu se vam bodo v ospredju prikazale drzne dokolenke na nogah kakšne brhke blondinke – ki zagotovo ne hodi več v šolo!

Valentino
Profimedia

Valentino, pomlad in poletje 2023

Valentino
Profimedia

Valentino, pomlad in poletje 2023

Nensi Dojaka
Profimedia

Nensi Dojaka, pomlad in poletje 2023

A kljub temu ta videz nikoli ne izgubi svoje modne preobleke. Njihovo privlačnost poznajo že od 90. let prejšnjega stoletja na čelu Charlotte Gainsbourg, hčere angleške igralke Jane Birkin in francoskega pevca Sergea Gainsbourga, ki je bila v članku v Vogueu iz decembra 1993 oblečena v mini krilo z dokolenkami, seveda.

Nekaj mesecev pozneje je izšla marčevska številka revije Vogue iz leta 1994 in v članku z naslovom “Vroče nogavice” so bile zbrane vse spomladanske kolekcije nogavičk in nogavic nad koleni. Gianni Versace je ustvaril bel čipkast par z bulerji, Anna Sui pa je ponudila prosojno kremasto različico. Ralph Lauren je izdelal črne nogavice, ki segajo nad kolena, Prada pa je nogavice združila z robustnimi mokasini.

Ko se robovi skrajšajo, so dokolenke in nadkolenke najboljši način za zagotavljanje pokritosti, da se ne bi počutili preveč goli.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.