Razkošna hrvaška vila, ki jo je opremila lastnica sama (FOTO)

Navdih 02. Dec 202316:46 0 komentarjev
Foto: DNEVNIK.HR

V hrvaškem naselju ob Baški vodi je zrasla osupljiva urbana vila. Razkošno opremljeno hišo, v kateri bo bivala sedemčlanska družina, je odvetnica in mati petih otrok opremila sama.

V hrvaškem naselju Zagvozd, ki stoji v zaledju turistično priljubljenega kraja Baška voda, je v manj kot enem letu zrasla osupljiva vila, nov dom sedemčlanske družine, piše Dnevnik.hr.

Odvetnica Andrea Cvitanović Vrzić je skoraj celotno notranjost čudovito opremljenega domovanja uredila sama, občasno so ji pri delu pomagali otroci.

Navdih za notranjost je iskala sproti, vnaprejšnje vizije ni imela, je povedala za Dnevnik.hr.

Foto: DNEVNIK.HR
Foto: DNEVNIK.HR
Foto: DNEVNIK.HR

V zunanji podobi hiše, ki jo je zasnoval arhitekt Dražen Colnago, se prepletata stil stare toskanske vile in modernega urbanega domovanja, sive in rjavkaste barve pa odražajo okoliško pokrajino. To je mogoče opazovati tudi skozi čudovita velika okna, ki domovanje prijetno osvetlijo. V naravne tone je odeta tudi notranja oprema, ki prav tako prepleta moderno s tradicionalnim. Prevladujejo rjava, bež, zelena in bela barva.

Večino dekorativnega pohištva je Cvitanović Vrzić ustvarila kar sama. Poleg odvetništva namreč uživa v notranjem oblikovanju, predvsem pa brušenju in barvanju starih kosov notranje opreme.

Foto: DNEVNIK.HR

Spalnice krasijo velike hotelske postelje, vsaka soba ima svojo barvo. Glavna spalnica je velika 50 kvadratnih metrov, druge so nekoliko manjše. Kljub temu ima vsaka svojo kopalnico, televizijo in klimo.

Foto: DNEVNIK.HR

Posebnost glavne spalnice je tudi 50 kvadratnih metrov velika terasa, ki se razteza vse do bližnjega gozda in ponuja odličen kotiček za sprostitev.

Foto: DNEVNIK.HR

70 kvadratnih metrov velika terasa krasi tudi okolico hiše. Na zahodni strani bo kmalu stal vrt z baziliko, meto in sivko, na drugi strani pa zunanji fitnes in savna, ki sta prav tako še v izdelavi.

Kamnite stopnice s terase vodijo tudi do zunanjega bazena, ki je že napolnjen z vodo.

Foto: DNEVNIK.HR
Foto: DNEVNIK.HR
Foto: DNEVNIK.HR
Foto: DNEVNIK.HR
Foto: Osebni arhiv/ DNEVNIK.HR
Foto: DNEVNIK.HR
Foto: DNEVNIK.HR

Popolnoma je tudi že opremljena zunanja kuhinja, kjer bosta odvetnica in mož Nikola Vrzić, ki je sicer kot pomorščak zaposlen v nizozemskem podjetju, prirejala večerne zabave in druženja. Odvetnica je ob predstavitvi hiše tudi priznala, da je bilo oblikovanje in urejanje opreme za dom pogosto zelo naporno, saj njen mož veliko časa preživi na ladji.

Pa cena celotne hiše? Cvitanović Vrzić pravi, da sta z možem za novo domovanje odštela nekaj manj kot pol milijona evrov.

Zakonca s petimi otroki sta se v gradnjo podala z namenom, da ustvarita počitniško domovanje, nazadnje pa sta se v projekt tako zaljubila, da sta se odločila, da se bo v Zagvozd za stalno preselila vsa družina.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!