Slovenski študenti slavili na mednarodnem kulinaričnem festivalu

Navdih 07. Apr 202313:56 1 komentar
Študenti višje strokovne šole v programu gostinstvo in turizem Biotehničnega izobraževalnega center (BIC) Ljubljana na kulinaričnem festivalu
Biotehnični izobraževalni center (BIC) Ljubljana

Študenti gostinstva in turizma Biotehničnega izobraževalnega centra Ljubljana so se z mednarodnega kulinaričnega festivala na Braču vrnili s 6 zlatimi medaljami in zmagovalnim pokalom. Festivala se je udeležilo več kot 500 udeležencev iz 22 držav.

Študenti višje strokovne šole v programu gostinstvo in turizem Biotehničnega izobraževalnega center (BIC) Ljubljana so na mednarodnem kulinaričnem festivalu na hrvaškem otoku Brač osvojili šest zlatih medalj in pokal za absolutne zmagovalce, so sporočili iz BIC Ljubljana.

Med 28. marcem in 1. aprilom je na Braču potekal že 18. mednarodni kulinarični festival, v okviru katerega je tudi letos potekalo mednarodno tekmovanje “Biser mora”. Tekmovanja so se udeležili tudi štirje študenti višje strokovne šole za gostinstvo in turizem BIC Ljubljana.

Giorgi Nozadze, Eva Juvanc, Andraž Grčar in Tim Cetin so v različnih kategorijah osvojili šest zlatih medalj, Nozadze in Cetin pa tudi pokal absolutnega zmagovalca v kategoriji Chefs Table.

Ena izmed zmagovalnih jedi: študenti višje strokovne šole v programu gostinstvo in turizem Biotehničnega izobraževalnega center (BIC) Ljubljana dobili 6 medalj na kulinaričnem festivalu na Braču
Biotehnični izobraževalni center Ljubljana

Kot so sporočili iz BIC Ljubljana, je festival Biser mora med največjimi gastronomskimi festivali in kulinaričnimi tekmovanji v tem delu Evrope. Poteka v Supetru na Braču od leta 2010.

Obsega tridnevno tekmovanje srednjih in višjih strokovnih šol s področja gostinstva, natakarjev, strokovnih učiteljev in profesionalnih kuharjev. Poleg tega ponuja številna strokovna izobraževanja, gastronomske delavnice, kuharske šove, razstave, degustacije, predstavitve tujih in domačih kuhinj. Na festivalu je sodelovalo preko 500 udeležencev iz 22 držav. Med 200 tekmovalci se je predstavilo tudi nekaj ekip slovenskih srednjih in višjih strokovnih šol.

Kot so še zapisali v BIC Ljubljana, tekmovanja sodijo med pomembne dejavnosti za izboljševanje usposobljenosti kadrov v gostinstvu in turizmu. Pri tekmovalcih spodbujajo kreativnost, inovativnost, ustvarjalnost in izboljšanje tehnik ter spodbujajo k raziskovanju in ustvarjanju novih receptov. Zato so po njihovih navedbah taka tekmovanja zelo pomembna, saj prispevajo k izboljšanju kakovosti storitev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje