Starost je samo številka. Hrvatica do vozniškega izpita pri 71 letih

Navdih 17. Mar 202316:56 0 komentarjev
Starejša gospa vozi avto
PROFIMEDIA

Mnogi pravijo, da je starost le številka in nikakor ne ovira. To je prav danes dokazala hrvaška upokojenka, ki je pri 71 letih uspešno opravila vozniški izpit.

Velika večina se opravljanja vozniškega izpita loti že v najstniških letih. Ni pa veliko takih, ki bi za volan prvič sedli v svojem zrelejšem obdobju. Da to vseeno ni nemogoče, je dokazala Hrvatica Ferida Čović Elezović, ki je prav danes pri 71 letih uspešno opravila vozniški izpit.

Pri tem pa je upokojenka pokazala izjemno vztrajnost. Kot piše Jutarnji list, je vse potrebne izpite opravila v nekaj več kot enem letu. Začela je izjemno dobro, saj je izpit iz prve pomoči opravila v prvem, izpit iz prometnih pravil pa v tretjem poskusu.

Težave pa so se začele, ko je sedla za volan. Na glavni vožnji je bila neuspešna kar desetkrat. “Enkrat mi je ugasnil avto, drugič sem zapeljala na napačen pas, tretjič sem se zaletela v robnik,” je Ferida pripovedovala novinarjem Jutarnjega lista. Vendar sta z inštruktorjem vztrajala in v enajstem poskusu je 71-letnica končno prišla do vozniškega dovoljenja.

“Vedno je šlo kaj narobe, zdaj pa je hvala bogu šlo vse super,” je po izpitni vožnji pripovedovala Ferida.

Nova voznica živi v odročni hrvaški vasi Svinica Krstinjska ob meji z Bosno in Hercegovino. Najbližji večji kraj je bosansko mesto Velika Kladuša, kjer je danes tudi opravljala vozniški izpit. Odslej se bo po opravkih lahko vozila sama, pred tem je za prevoze namreč prosila moža. Ferida se je dvakrat poročila, oba njena moža pa sta že umrla.

Kot pravi, si tretjega ne išče. “Če bom opravila izpit, sploh ne bom potrebovala moža. Dobro, če bo kakšen prišel, pa naj pride,” se je pošalila pred opravljanjem izpita.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!