Ste v pralnem stroju oprali papirnati robček? Obstaja enostaven trik

Navdih 11. Jan 202411:50 0 komentarjev
kako z opranih oblačil odstraniti robček
Foto: Profimedia

Verjetno se je že vsakemu od nas zgodilo, da je pozabil preveriti žepe oblačil, preden jih je dal v pralni stroj. Posledica tega so lahko tudi papirnati robčki, ki se raztrgajo in razlezejo po oblačilih ter ustvarijo pravo pralno katastrofo. Kako rešiti to težavo?

Preden v pralni stroj položite svoja oblačila, preverite žepe. Mnogokrat se namreč zgodi, da v njih pozabimo papirnate robčke, ki se nato pridružijo oblačilom pri pranju. Verjetno se boste strinjali z nami, da ni ravno prijetno, ko se moramo spopasti s to težavo.

Uporabniki družbenega omrežja Facebook so delili svoje zgodbe in nasvete za reševanje te težave.

Strokovnjakinja za čiščenje, znana kot Mrs. Hinch, je ponudila svoj predlog: “Eden mojih najljubših trikov je uporaba zobne ščetke. Uporabite zobno ščetko in z njo nežno podrgnite po žepu, da odstranite robček.” Gospa Hinch ni edina, ki uporablja ta trik, številni komentatorji so se strinjali, da je to eden najboljših načinov za odpravo težave.

Večernji.hr piše, da robček lahko vpliva na življenjsko dobo obleke. Če robček med pranjem ostane v žepu, lahko poškoduje tkanino. Zato je ključno preveriti žepe, preden oblačila končajo v pralnem stroju.

Poleg tega pa obstaja še en manj znan, a izjemno učinkovit način za odstranjevanje robčkov, ki se med pranjem znajdejo v pralnem stroju. Po poročanju portala Večernji.hr je to uporaba lepilnega traku, ki omogoča preprosto odstranitev robčka z oblačil.

Vendar je treba upoštevati, da je to metodo mogoče uporabiti le, če robček ne konča tudi v sušilnem stroju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!