Štiri vrste sosedov, ki vam lahko zagrenijo življenje

Navdih 26. Nov 202305:20 2 komentarja
Sosedi, kreganje
Foto: PROFIMEDIA

Življenje brez sosedov bi bilo dolgočasno. Nekateri imajo srečo, da s svojimi sosedi stkejo dobre ali celo prijateljske odnose, drugi pa imajo to nesrečo, da jim grenijo življenje. S kakšnimi sosedi pa imate vi največ težav? Kakšen sosed pa vam greni življenje?

Za večino ljudi je pri nakupu ali najemu nepremičnine pomembna kvadratura, lokacija, stroški … toda tisto, na kar mnogi pozabijo in kar je nenazadnje bistveno za kakovostno in prijetno življenje, so sosedje. Seveda je na prvi pogled težko oceniti, kdo živi poleg vas, a dejstvo je, da vam lahko neprijetni sosedje zagotovo pokvarijo užitek v idili lastnega doma, tako kot vam lahko dobri sosedje olajšajo in polepšajo vsakdanjik.

Po raziskavi ameriškega podjetja Alley Home in jo povzema hrvaški Index, so najslabši:

Glasni sosedi

Verjetno so slabi sosedi tisti, ki živijo, kot da okoli njih na kilometre ni nikogar. Glasno se prepirajo, ljubijo in hodijo, kot da bi bili obuti v železne čevlje. Prirejajo zabave z glasno glasbo, ki trajajo do jutra in zaradi katerih cela ulica ne more zaspati. Takšni sosedi so nadloga, ker lahko motijo vaš spanec, to pa lahko vpliva tudi na vaše zdravje.

Sumljivi sosedi

Drugi na seznamu nezaželenih sosedov so tisti, ki imajo vprašljiv življenjski slog. Na primer sosedje, ki se ukvarjajo s sumljivimi posli, proizvajajo droge …

Sosedi, ki jim je vseeno za čistočo

Tretji najslabši sosedje so tisti, ki ne skrbijo za svoje gospodinjstvo in okolico doma. Sem seveda ne spadajo sosedi, ki pozabijo pokositi zelenico, temveč tisti, ki vsepovsod puščajo smeti, na katerih se zbirajo muhe in potepuške živali, ali tisti, ki jim poči kakšna cev in so jo ‘pozabili’ popraviti, vi pa imate zaradi tega težave s stenami, ki si jih z njimi delite.

Radovedni sosedi

Kot četrte najslabše sosede so v raziskavi izpostavili sosede, za katere se zdi, da o vašem življenju vedo več kot vi sami in imate zaradi njih ves čas občutek, da vas nekdo opazuje, še piše Index.hr.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje