Ti prebrisani triki bodo poskrbeli za popolnoma urejen videz na potovanju

Navdih 25. Jan 202315:30
urejeni na potovanju
Profimedia

So vaša oblačila na potovanju vedno pomečkana ali neurejena, ker pri sebi nimate likalnika in drugih pripomočkov? Da bo vaš videz tudi med potjo kar se da urejen, smo pripravili nekaj nasvetov, kako poskrbeti za oblačila s stvarmi, ki jih imate takrat pri roki.

Nič ni hujšega, kot da se na poslovnem sestanku ali elegantni večerji v tujini pojavite v pomečkanih oblačilih, ker v hotelu niso imeli likalnika. Brez skrbi, številnih takšnih nadlog se lahko rešite s pripomočki, ki so vam na voljo takrat. Lepe pozdrave s potovanja boste tokrat lahko poslali v povsem urejenih oblačilih.

Pakiranje

Kako v kovček spakirate oblačila, je ključnega pomena pri tem, ali bodo na destinacijo prispela zmečkana do nerazpoznavnosti ali jih boste lahko oblekli takoj, ko odklenete hotelsko sobo. Če imate možnost, najbolj mečkljiva oblačila shranite v visečo vrečo za oblačila, sicer pa svoj potovalni kovček pakirajte tako, da oblačila zavzamejo čim večjo površino kovčka. Nasprotno od popotnikov, ki prisegajo na način pakiranja, kjer oblačila zvijemo v ”rolado”, smo mnenja, da bodo plosko spakirana oblačila manj zmečkana, hkrati pa bo ta trik omogočil, da boste s seboj vzeli veliko več oblačil.

urejeni na potovanju
Profimedia

Likanje
Če se že zgodi, da je oblačilo zmečkano, v hotelu pa nimajo likalnika, lahko uporabite kar vodo in sušilnik za lase. Poškropite malo vode na zmečkani del in ga posušite s sušilnikom. Ta trik še zlasti dobro deluje na nekoliko trših materialih, kot je na primer džins. Če imate pri roki likalnik za lase, pa lahko uporabite kar tega. Pazite le, da ne bo prevroč.

Brez dlak
Na plašču ste opazili mačje dlake (ali pa lase), pri roki pa nimate valjčka za vlakna? Te nadloge se lahko rešite tudi brez njega, na recepciji vprašajte za košček lepilnega traku, ki si ga ovijete okrog dlani tako, da je lepljiva stran obrnjena navzven, z njo pa se potem sprehodite po plašču. Vse neželene dlake (lasje ali vlakna) se bodo nalepile na lepilni trak – in stvar je rešena.

urejeni na potovanju
Profimedia

Brez muck

Pri zmuckanem puloverju vam bo najbolj pomagal brivnik za oblačila, a ker predvidevamo, da ta ne spada med nujne
potrebščine, s katerimi se odpravite na potovanje, lahko uporabite kar navadno britvico. Bodite pozorni le, da ste nežni in ne poškodujete tkanine.

Brez madežev
Nesreča ne počiva, in če se slučajno zgodi, da se na oblačilu znajde nepovabljen madež, se čim prej odpravite v

kopalnico in ga poskušajte odstraniti z vodo. Pri bolj trdovratnih madežih vam lahko pomaga mineralna voda, rdeče vino odstrani belo vino, mastne madeže pa detergent za pomivanje posode in soda bikarbona.

urejeni na potovanju
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.