Trik za vrt, ki bi ga moral poznati vsak ljubiteljski vrtnar

Navdih 12. Apr 202417:23 0 komentarjev
Kurkuma kot naravno gnojilo
Foto: Zajem zaslona/Facebook

Z uporabo te preproste, a učinkovite mešanice, boste ne le prihranili denar, ampak boste svojim rastlinam zagotovili hranila, potrebna za njihovo bujno rast. Vaš vrt bo zacvetel bolj kot kdajkoli prej.

V sodobnem času, ko se vedno več ljudi osredotoča na samooskrbo in ekološko življenje, postaja vrtnarjenje vedno bolj priljubljeno.

Zato je uporaba naravnih ali bioloških sredstev za zaščito in gnojenje rastlin zelo priporočljiva. Ne le za zdravje naših rastlin, temveč tudi za naše zdravje.

Običajne vrtnine, kot so paradižnik, paprika in kumare, ki jih pogosto vključujemo v vsakodnevno prehrano, izjemno dobro uspevajo ob uporabi določene vrste gnojila. To gnojilo je cenovno dostopno in ekološko, saj predstavlja odlično alternativo dražjim gnojilom iz trgovine, piše Jutarnji.hr.

Vrtnarska skrivnost temelji na preprosti mešanici navadnega sladkorja in drugih kuhinjskih sestavin, ki skupaj tvorijo izjemno učinkovito gnojilo. Mešanica ni koristna samo za pelargonije in sobne rastline, če jo boste dodali na vrtne gredice, lahko pričakujete obilen pridelek, ki ga vsak vrtnar želi doseči.

Potrebujete:

  • 2 žlici sladkorja
  • 3 žlice krompirjevega škroba
  • 1 žlica kurkume
  • voda

Priprava:

Vse sestavine stresemo v mešalnik in dobro zmešamo. Nato zmes razredčimo z vodo do skupne prostornine treh litrov. Mešanico prelijte po vrtu.

Kako to narediti, si poglejte v videu spodaj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!