Vsem dobro znanemu enoprostorcu so za rojstnodnevno darilo privoščili osvežitev

Navdih 12. Apr 202318:15
VW Touran
Volkswagen Touran

Volkswagnov Touran je eden redkih velikoprostorcev, ki so še ostali na trgu. Vse kaže, da se mu VW še ne bo odrekel. Še več ...

Nekoč sila popularnim in praktičnim velikoprostorcem se na trgu ne piše dobro. Toda Volkswagnov model, ki so ga prodali v 2,6 milijona primerkih, zdaj vendarle prilagajajo prihodnosti, in tako kljub usodi številnih konkurentov, ostaja v prodaji. Največja novost leta 2015 predstavljene druge generacije so vsekakor novi asistenčni sistemi ter izpopolnjen bencinski motor TSI, ki je zasnovan tudi za uporabo goriv z obnovljimi sestavnami.

Odslej je v vsakem Touranu na voljo tudi večfunkcijska kamera za čim hitrejše zaznava­nje predmetov ali ljudi in je tako ena najpomembnejših komponent asistenčnih in varnostnih sistemov v avtu, med dodatno opremo pa sta zdaj na razpolago tudi sistem Travel Assist in dinamična asistenca za dolge luči Dynamic Light Assist.

Volkswagen Touran
Volkswagen

Prenovljen tudi 1.5 TSI motor

Izpopolnili pa so tudi udobje: od volana najnovejše generacije, ki zaznava odmik rok, kombiniranega instrumenta Basic (osem palcev diagonale), pa do brezstičnega ključa s sistemom za zaklepanje in zagon brez ključa Keyless Access. Na voljo pa je tudi sistem električnega odpiranja in zapiranja petih prtljažnih vrat Easy Open & Close (tudi s pomočjo navideznega pedala pod odbijčem).

Pri motorjih so največ pozornosti namenili bencinskemu motorju 1,5 TSI, ki je zdaj v najnovejši generaciji TSI evo2 z močjo 110 kilovatov (150 KM) na voljo tudi v tem vozilu. Ta generacija omogoča prihranek pri porabi goriva tudi z najnovejšim sistemom izklapljanja valjev ACTplus.

Volkswagen Touran
Volkswagen Touran, prenova

O družinskem udobju pa veliko pove še dejstvo, da je v sedemsedežnem Touranu kar 47 različnih odlagalnih mest, da lahko na zadnji klopi uporabnik namesti tri otroške sedeže, sistem sedežev Fold Flat pa omogoča zlaganje sedežev v povsem ravno prtljažno površino, ko je potem na voljo skoraj dva kubična metra prostornine. In ker je bil Touran prvi velikoprstorec na MQB platformi (zdaj pa edini preostali velikoprostorec v VW ponudbi), se lahko pohvali tudi z okretnostjo manjšega Golfa.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.