Zaradi teh nasvetov o hujšanju se lahko zredite

Navdih 30. Jan 202309:15
hujšanje
Profimedia

Ste se v novem letu odločili za hujšanje? Preverite, ali sledite kakšnemu nasvetu, s katerim se lahko v resnici zredite.

Ste nasvet za hujšanje ali priporočilo za določeno dieto dobili od prijateljice vaše prijateljice ali nekje na spletnem forumu? Morda poznate nekoga, ki je z neko dieto uspešno shujšal? Taki nasveti pogosto vsebujejo kaj, kar pravzaprav poveča vašo težo in vas pripelje še dlje od cilja, kot ste bili prej.

Previdni bodite pri naslednjih nasvetih, ki lahko slabo vplivajo na hujšanje, in se raje oglasite pri zdravniku ali osebnem trenerju:

Ne jejte po določeni uri

Ne gre za to, da po določeni uri ne bi smeli jesti, saj hrana ne bo nič bolj ali manj hranljiva. Gre za to, koliko kalorij pojeste čez dan, kako so sestavljeni vaši obroki, ali jeste doma ali v restavracijah … Ura ni zares pomembna.

Če želite shujšati, morate delati kardio vadbo

Čeprav pri nekaterih kardio aktivnostih zares porabite veliko kalorij, to ne pomeni, da je taka oblika vadbe dovolj. Potrebujete tudi vadbo za moč, ki bo izoblikovala vaše telo in uredila metabolizem. Veliko lažje boste izvajali kardio aktivnosti.

Tehtajte se vsak dan

Ali vsak drugi dan, ali trikrat tedensko … To vas bo le odvrnilo od vadbe, saj se bo teža precej spreminjala. Povsem dovolj je, da se tehtate npr. 1-krat mesečno, medtem pa napredek merite v tem, koliko ponovitev lahko naredite, koliko centimetrov imate okrog pasu, kako dolgo lahko tečete, kako je videti vaše telo …

Če telovadite, ni pomembno, kaj jeste

Na žalost ne gre tako. S hrano lahko uničite ves napredek, ki ga dosežete z vadbo. Prehrana je prav tako pomemben del hujšanja kot gibanje in počitek, zato je ne zanemarite. Poskušajte vedno kuhati doma, jesti veliko sadja in zelenjave ter manj (ampak še vedno v majhnih količinah) stvari, ki jih imate radi, vendar ne pripomorejo k hujšanju.

Pijača ni pomembna

Mogoče ste uredili prehrano in gibanje, pa še vedno ne razumete, od kod maščobni obročki? Mogoče kalorije spijete. Če večinoma posegate na sladkih, gaziranih in alkoholnih pijačah, potem večino sladkorja popijete in si s tem škodite kljub preostalim zdravim navadam.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.