Nekaj enostavnih nasvetov za bolj premišljeno spletno nakupovanje

Magazin 30. Jan 202217:15
spletno nakupovanje
Foto: Profimedia

Če ste med tistimi, ki redno ali pa vsaj občasno nakupujejo prek spleta, vam bodo naslednji nasveti gotovo koristili, da se izognete slabi volji ob naročilu neprimernih izdelkov. Dobro se pripravite na nakup in zmanjšajte možnost za vračilo izdelkov.

Pri pogostem spletnem nakupovanju se je že vsakemu izmed nas kdaj zgodilo, da smo kupili mačka v žaklju. Da bi se izognili nepremišljenim in neprimernim nakupom, pri naslednjem spletnem nakupu upoštevajte sledeče napotke:

  • Pri nakupovanju oblačil vedno poglejte 360-stopinjski video (vključujejo ga večje spletne trgovine), da dobite celovit pogled, kako je oblačilo videti iz vseh kotov. Preverite, ali ima model podobno postavo, in nujno upoštevajte njeno/njegovo konfekcijo ter višino.
  • Nekatere spletne trgovine imajo možnost komentiranja kupcev, ki so ta kos ali izdelek že kupili, skupaj z oceno in fotografijo – to je lahko odlično vodilo za vaš nakup.
  • Preverite navodila za vzdrževanje. Priznajte: kdaj ste nazadnje pulover prali na roke? Če ne nameravate upoštevati napotkov za vzdrževanje, oblačilo raje izbrišite iz nakupovalne košarice.
spletno nakupovanje
Profimedia
  • Poiščite najboljšo ceno tako, da v iskalnik vpišete znamko in ime izdelka ter preverite različne ponujene strani. Dober vir za primerjavo ponudb so tudi spletne strani, kot je ceneje.si.
  • Pred nakupom oblačil in modnih dodatkov odprite svojo omaro in preverite, ali lahko želeni kos kombinirate z vsaj dvema drugima, ki ju že imate, ali pa bo pristal na kupu nikoli oblečenih stvari.
  • Razen kadar gre za zadnji kos po res znižani ceni, je vredno počakati z nakupom in izdelek pustiti v nakupovalni košarici. Nekatere trgovine vas bodo želele prepričati v nakup in vam bodo ponudile kodo za popust pri nakupu.
  • Pred nakupom preberite drobni tisk o postopkih vračanja ter politiki poslovanja, da ob morebitnem zgrešenem nakupu ne bo preveč slabe volje. Nekatere trgovine ponujajo brezplačno vračilo ali zamenjavo izdelkov, medtem ko morate pri drugih za vračilo poskrbeti sami.
spletno nakupovanje
Profimedia
Komentari

Vaš komentar