Kraljevi kuhar: To je bila v otroštvu najljubša jed princa Williama in Harryja

Magazin 10. Jan 202214:45
Delite:
Princesa Diana, princ William in Harry
Foto: Profimedia

Darren McGrady, ki je za princeso Diano, princa Williama in princa Harryja kuhal dobra štiri leta, je razkril njuno najljubšo jed iz otroštva.

Darren McGrady je bil kar 15 let kuhar v Buckinghamski palači. Po izobraževanju v prestižnem hotelu v Londonu se je leta 1982 preselil v kuhinjo kraljeve družine, kjer je 11 let kuhal za kraljico Elizabeto II. in vojvodo ter njune goste. Leta 1993 se je preselil v palačo Kensington, kjer je bil zasebni kuhar princese Diane, princa Williama in princa Harryja, vse do Dianine tragične nesreče leta 1997. Leta 1998 se je odločil za drugačno pot in se z ženo preselil v ZDA.

Zdaj kuhar svoje znanje iz kuhinje deli tudi na svojem YouTube kanalu, kjer pa ne deli le receptov in najljubših jedi kraljeve družine, temveč rad pripoveduje tudi njihove zgodbe.

Tako je na primer v enem izmed videov razkril, katere so bile v otroštvu najljubše jedi princa Williama in Harryja in kako ju je varuška “prelisičila”, da sta jedla brokoli.

Najljubša jed princa Williama in princa Harryja je bil hrustljav piščanec z makaroni s sirom.

“Vsi otroci imajo radi pečenega piščanca,” pove kuhar v videu. In popolnega pečenega piščanca po njegovem mnenju naredi hrustljava skorjica. Vse, kar potrebujete za pripravo, pa so piščančja bedra in sol.

Kot prilogo je pogosto pripravil pire krompir in pečenkino omako, ena od njunih najljubših pa so bili makaroni s sirom.

Toda ko je bila v hiši varuška, se mlada princa nista mogla izogniti zelenjavi. Varuška je vedno vztrajala pri brokoliju, ki ga nista marala. In kako ju je prelisičila? Kuharju je naročila, da morata za vsak kos piščanca pojesti košček brokolija.

Recept za piščanca in makarone s sirom lahko preverite v videu spodaj. Priprava testenin je zares preprosta. Potrebujete:

  • maslo,
  • moko,
  • mleko,
  • malo smetane,
  • cheddar,
  • parmezan,
  • mocarelo (neobvezno),
  • ščep soli ter malo popra,
  • kuhane testenine.

Pomembno pri pripravi je, da se omaka malce pokuha, saj se tako izgubi okus po moki.

Komentari

Vaš komentar