Nenavaden prizor: mestni avtobus razpadel na dva dela

Magazin 29. Nov 202310:04 0 komentarjev
avtobus razpadel na dva dela
Foto: Instagram/@moj_beo_grad_

V središču Beograda je mimoidoče presenetil nenavaden prizor. Mestni avtobus je razpadel na dva dela.

V torek zjutraj se je v bližini strojne fakultete v Beogradu mestni avtobus številka 65 prepolovil. V njem ni bilo potnikov, razen voznika, ki se je pravočasno odzval in ostal nepoškodovan, poročajo na srbskem portalu danas.rs.

Posnetek avtobusa je zakrožil na družbenih omrežjih in izzval buren odziv javnosti. Nekateri so se zgražali, spet drugi cinično namigovali, da je dogodek odraz stanja javnega prometa v srbski prestolnici.

Kot so za omenjeni spletni portal pojasnili na srbskem notranjem ministrstvu, dogodek ni ogrožal prometa. Poudarili pa so, da je voznik avtobus ravno peljal na servis, ko je počil gumijasti del t. i. harmonike.

View this post on Instagram

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Z rednim servisom bi lahko dogodek preprečili

Oglasili so se ogorčeni predstavniki sindikata voznikov in upanje položili v prihajajoče županske volitve. Kdorkoli bo prevzel ali ohranil vajeti mesta, se bo moral po njihovem mnenju izkazati prav na področju javnega prometa.

Kritični so bili tudi na Centru za lokalno samoupravo, kjer so poudarili, da bi incident z rednim servisom in vzdrževanjem lahko preprečili, vendar pa se “očitno to ne izvaja”, je za danas.rs dejal Nikola Jovanović. Dodal je, da ni šlo za prvi tovrstni incident, po njegovem mnenju pa je čas, da nekdo za takšne dogodke odgovarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!