Kandidate smo vprašali: Ali veste, kaj predstavlja 12 zvezdic na zastavi EU

Evropske Volitve 27. Maj 202405:14 1 komentar

Na N1 danes začenjamo objavljati vsebine pred letošnjimi evropskimi volitvami, ki bodo 9. junija. Poleg soočenj, ki jih boste lahko na N1 spremljali v tem in naslednjem tednu, smo kandidate z vseh enajstih list, ki se potegujejo za sedež v Evropskem parlamentu, povabili tudi na "7 kratkih". Zastavili smo jim sedem kratkih vprašanj, ki so od njih zahtevala, da se hitro in jasno opredelijo do pomembnih vprašanj. Začenjamo pa vendarle malce bolj sproščeno: eno od vprašanj je namreč bilo, ali kandidati vedo, kaj predstavlja 12 zvezdic na evropski zastavi? In zadrege sploh ni bilo malo.

Da boste volilci lažje izbrali, smo na N1 pred evropskimi volitvami kandidatom vseh 11 list med drugim postavili istih 7 kratkih vprašanj. Od danes do nedelje pa bomo objavljali njihove odgovore.

Začenjamo pa z vprašanjem: Ali veste, kaj predstavlja 12 zvezdic na zastavi EU? Odgovore kandidatov si lahko pogledate v videu na vrhu članka. Zadrege ni manjkalo, nepravilnih odgovorov tudi ne.

Odgovarjali so Marko Balažic (SLS), Romana Tomc (SDS), Matjaž Nemec (SD), Zoran Stevanović (Resnica), Violeta Tomić (Nič od tega), Vladimir Prebilič (Vesna), Janez Cigler Kralj (NSi), Katja Sluga (Levica), Matej Grah (Gibanje Svoboda), Mojca Šetinc Pašek (Zeleni Slovenije) in Doroteja Novak Gosarič (Desus in Dobra država).

In kakšen je pravilen odgovor?

“Evropska zastava je temno modre barve z dvanajstimi zlatimi zvezdami, ki tvorijo krog in s tem ponazarjajo enotnost, solidarnost in sožitje narodov Evrope. Število zvezd na zastavi nima nič skupnega s številom držav članic, čeprav je krog simbol enotnosti. Evropska zastava predstavlja Evropsko unijo ter hkrati enotnost in identiteto Evrope,” je zapisano na uradnih spletnih straneh EU.

Že jutri lahko pričakujete odgovore kandidatov na naslednje naše vprašanje iz nabora “7 kratkih”, ki pa bo tokrat precej bolj resno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje