Nenavadne rešitve za odmrzovanje stekel na avtomobilu

Magazin 27. Nov 202208:50 1 komentar
avtomobil, steklo
PROFIMEDIA

Temperature so iz dneva v dan nižje in ponoči že padajo pod ničlo. Mraz pa s seboj prinaša tudi z njim povezano neprijetno in zamudno opravilo za lastnike avtomobilov: odstranjevanje ledu s stekel. A delo si lahko prihranite s pomočjo stvari, ki jih imate v kuhinji.

Zamrznjena vetrobranska stekla niso zgolj nadloga, temveč lahko voznikom nakopljejo tudi kazen. Na srečo obstaja učinkovit trik, s katerim lahko preprečite zamrzovanje stekla, za to pa potrebujete zgolj eno najosnovnejših živil iz svoje kuhinje – čebulo. Ta prepreči nastajanje ledu na avtomobilskem steklu.

Čebulo preprosto prerežite na pol in s polovicama natrite okna in vetrobransko steklo noč pred vožnjo. To bo preprečilo nastanek ledu. Če nimate čebule, bi morala tudi krompir in kis delovati podobno. Po vetrobranskem steklu lahko večer pred vožnjo razpršite mešanico kisa in vode. Kis se pogosto uporablja kot sredstvo za odmrzovanje, ker je temperatura, pri kateri zmrzne, veliko nižja kot tista od vode. To pomeni, da voda, ko steklo prekrijete s kisom, na njem ne more zmrzniti.

Čeprav morda zveni očitno, vetrobranskega stekla nikoli ne smete neposredno polivati z vrelo vodo. Tudi polivanje z mlačno vodo lahko povzroči pokanje avtomobilskega stekla. Zato je najbolje, da s toplo vodo napolnite vrečko, jo dobro zaprete in z njo pobrišete po steklu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje