Neobičajen primer: trije umrli po družinskem kosilu, četrti se bori za življenje

Magazin 08. Avg 202320:06 0 komentarjev
pogostitev
Bor Slana/Bobo

Pred dvema tednoma je v avstralskem mestecu nekaj ljudi sedlo za skupno mizo na družinsko kosilo. Od takrat so trije že mrtvi, četrti pa se bori za življenje. Pa peti? Ta je v preiskavi zaradi suma, da je svoje goste zastrupil s strupenimi gobami.

Ta neobičajna zgodba se je začela, ko sta k 48-letni Erin Peterson v manjše avstralsko mesto kakšno uro vožnje iz Melbourna na kosilo prišla Gail in Don Peterson. Prišla sta k snahi (Erin) ter s seboj pripeljala še Gailino sestro in njenega moža. Pri kosilu so se pridružili tudi Erini otroci, torej vnuki Dona in Gail.

A že kmalu po kosilu so se gostje začeli počutiti precej slabo, obiskali so lokalni zdravstveni dom, a kmalu je postalo jasno, da je njihovo zdravstveno stanje tako resno, da so jih morali prepeljati v bolnišnico v Melbournu, piše BBC. Trije gostje, med njimi Don in Gail, so umrli, četrti se bori za življenje in čaka na morebitno transplantacijo jeter.

48-letna Erin Peterson, ki je pripravljala to očitno smrtonosno kosilo, trdi, da ima družino rada in da ne bi nikoli naredila ničesar, da bi ji škodovala. Ampak policija jo vseeno preiskuje, saj je poleg svojih otrok edina, ki je bila za to mizo in jedla kosilo, pa se ji ni zgodilo nič.

Policija izključuje možnosti, da gre za kaj drugega, preiskava pa poteka v smeri zastrupitve s strupenimi gozdnimi gobami.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!