Katere serije in filme že ta mesec umika Netflix

Magazin 07. Okt 202211:30
Netflix
Profimedia

Že nekaj časa se govori, da ima Netflix težave in da nima več takih dobičkov kot pretekla leta. Očitno tudi naročnine gledalcev po vsem svetu ne zadostujejo več, zato bo konec leta svojim filmom začel dodajati oglase. Poleg vsega bo ta mesec iz ponudbe umaknil lepo število dobrih filmov in serij.

Seveda Netflix ves čas dodaja in umika filme, saj za večino kupi pravice le za določen čas, a tokrat je seznam naslovov posebno dolg. Že v prvih treh dneh oktobra je iz ponudbe izginilo kar nekaj uspešnic: About Last Night, Contagion, Due Date, Hotel Transylvania 2, Love & Other Drugs, The Town, Saving Private Ryan, The Amazing Spider-Man, A Beautiful Mind, Cast Away, Fight Club, Halloween – vseh 5 delov, Jumper, Schindler’s List …

The Independent je objavil po datumih, do kdaj si lahko še ogledate določene filme, ki bodo potem izginili s seznama. To so le nekateri:

Joker
Profimedia
  1. oktober: Meghnadbodh Rohoshyo, Singapore, Spider-Man 3, Suspicious Partner, Ujala, Unfaithful, What Happens in Vegas, Doctors, Beautiful Gong Shim, Don’t Dare to Dream, My Girlfriend Is a Gumiho, Rooftop Prince, Secret Garden, Yong Pal, You Are Beautiful
  2. oktober: The Game Changers, Before 30
  3. oktober: Verses of Love 2, Monkart
  4. oktober: Wedding Unplanned, The Girl Who Sees Scents
Film
Profimedia

A to še ni vse, kmalu ne bo več možno prosto deliti gesla za dostop do Netflixa, prav tako pa se bodo ob koncu leta začeli med filmi predvajati oglasi, ki bodo verjetno bolj lokalni kot globalni. No, Netflix ima na trgu vedno večjo konkurenco, na primer Disney je presegel vsa pričakovanja in le v kratkem času pridobil več naročnikov kot Netflix, ki jih je le v drugem četrtletju izgubil milijon.

Disney
Arhiv

Največje olajšanje med vlagatelji je zavladalo ob podatku, da je Disney v minulem četrtletju povečal število naročnikov na storitev predvajanja spletnih vsebin Disney+ na 152,1 milijona, kar je 31 odstotkov več kot lani. Skupaj s Hulujem in ESPN ima Disney tako več kot 221 milijonov naročnikov na storitve predvajanj spletnih vsebin, kar je več, kot jih ima pionir na tem področju, Netflix (220 milijonov).

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.