Nohti z žametnim videzom so trenutno najbolj priljubljena manikira v salonih

Magazin 20. Nov 202215:30
Manikira
Profimedia

Če predlogov za manikiro nikakor ne zmanjka, se zdi, da je eden od njih to jesen doživel svoj vrhunec. Dovolite si reči da tem žametnim nohtom, ki trenutno veljajo za najbolj modno manikiro letošnje jeseni.

Poslovili smo so od mlečnih nohtov in glazirane manikire, za katero nas je navdušila zvezdnica Hailey Bieber, trenurna hit manikira pa je sedaj v skladu z mehkimi in toplimi jesenskimi toni. A če so enobarvni nohti še vedno v modi, s toplimi čokoladnimi odtenki na čelu, se zdi, da se je v zadnjih tednih pojavil nov trend. To so žametni nohti, torej nohti, ki spominjajo na svilnato teksturo žameta.

Žametni nohti, ki v kombinaciji s postopnim padcem temperature delujejo izjemno udobno, so v salonih postali priljubljena manikira. Rezultat ni bil nepričakovan: žametni nohti, ki so zdaj viralno razširjeni na družbenih omrežjih z več kot 32 milijoni ogledov na TikToku, so zagotovo trend letošnje jesenske sezone.

Kako sprejeti žametne nohte?

Dobra novica je, da so žametni nohti na voljo v različnih barvah. Oranžna, kostanjeva, črna ali temno zelena: vsi odtenki se lahko prilagodijo žametni teksturi … Enako velja za oblikovanje nohtov, zlasti s tartan vzorci, ki bodo priljubljeni v predbožičnem obdobju.

@heluviee

I literally can’t stop staring at them✨

♬ original sound - maria!

Kako pa se na koncu doseže učinek “žameta”? Za naziv se potegujeta dve tehniki: nanos prahu ali uporaba magneta. Pri prvi možnosti morate preprosto kupiti puder za žametni zaključek, da dosežete subtilen in diskreten učinek. Pri drugi možnosti je še vedno najuspešnejša magnetna tehnika, čeprav je dražja. V resnici bo treba investirati v magnet in poseben lak z “žametnim učinkom”: njegova tekstura je sestavljena iz kovinskih delcev, ki se bodo odzvali na približevanje magneta, se dvignili na površino nohta in tako v trenutku ustvarili to slavno žametno teksturo. V vsakem primeru je priporočljivo obiskati salon za optimalen rezultat, vreden najlepših žametnih nohtov na Instagramu.

Kateri videz pa je vaš najljubši?

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.