Nominacija za oskarja je za družino “dobrodošel oddih” sredi mamine kemoterapije

Magazin 13. Feb 202310:00
Paul Mescal
Profimedia

Prva nominacija Paula Mescala za oskarja je bila še zelo posebna za igralca in njegove ljubljene. V četrtek je 27-letnik govoril na radiu BBC Radio 4's Today o svojem uspehu po vlogi v seriji Normalni ljudje kot tudi nedavni nominaciji za oskarja za vlogo v filmu Aftersun.

“Doma se dogajajo stvari, ki so težke, in nominacija je bila za mojo družino zelo dobrodošla, pravi kratek oddih. Nikoli si nisem mislil, da bo moja služba, ki jo imam zelo rad, pomenila nekaj takega zame,” je dejal 27-letni Irec. Njegove izjave prihajajo po tem, ko je njegova mlajša sestra Nell Mescal tvitnila po veliki novici svojega brata: “Moja mama se je danes ostrigla, saj se pripravlja na kemoterapijo, potem pa je bil Paul nominiran za oskarja, življenje je res noro.”

Paul Mescal
Profimedia

“Vesolje deluje na zelo zanimive načine,” je rekel Paul, ko so ga vprašali o tvitu njegove sestre, in povedal, da se bodo on in njegova družina “imeli imenitno” na podelitvi oskarjev naslednji mesec v Los Angelesu, kjer bodo vsi prisotni. Kljub njunemu očitnemu navdušenju nad Paulovim uspehom je igralec priznal, da je vse to nekoliko presenetljivo, še posebej za njegovo družino.

“Mislim, da ni tega nihče pričakoval,” je pojasnil. “Vedno sem vedel, da sem pripravljena trdo delati, a od takrat, ko sem končal dramsko šolo, do danes ni minilo prav veliko časa. Potem pa je prišla ta nominacija in BAFTA teden pred tem …” je dodal igralec, rojen v Maynoothu, ki je najprej nastopal v predstavah v dublinskih gledališčih. Mescal je zaslovel z vlogo v miniseriji Normal People, kjer si je prislužil nagrado BAFTA TV in nominacijo za nagrado Primetime Emmy.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.